Zelf knoflooksaus maken, zo gefikst!

Wij Nederlanders zijn dol op sausjes. We eten het graag bij iedere maaltijd. En een gourmet-tafel is incompleet zonder sausjes. We kunnen dan ook een groot assortiment aan sauzen vinden in de supermarkt. Helaas zijn sauzen niet gezond. Ze bevatten vaak erg veel zout, transvet, en suiker. Daarnaast wordt er flink gestrooid met E nummers.

IMG_1583

Naast mayonaise en tomatenketchup  is knoflooksaus één van de meest gegeten sauzen in Europa. Eigenlijk is het gewoon mayonaise, met wat extra toevoegingen. Het is superlekker over vlees, groente en vele andere gerechten. Het is tevens een onderdeel van vele populaire gerechten zoals kapsalon.  Eerder bedacht ik al een veganistische variant op knoflooksaus, KLIK HIER om naar het recept te gaan.

Om de échte knoflooksaus te maken moet je natuurlijk ook zelf je mayonaise maken. Dat is gelukkig helemaal niet moeilijk en heb je je mayo gereed, dan is het enkel nog een kwestie van wat extra toevoegen. Je kunt kiezen uit verse knoflook, of knoflookpoeder. Wil je liever een gladde saus, gebruik dan knoflookpoeder. Gebruik je liever verse knoflook, knijp deze dan goed uit en snipper fijn.

Dit heb je nodig:

  • een eidooier
  • een eetlepel mosterd
  • een eetlepel natuurazijn
  • een klein snufje keltisch zeezout ( optioneel)
  • 250 ml avocado olie
  • 20 ml olijfolie

Voor de knoflooksaus:

  • takjes versie bieslook, in stukjes geknipt
  • twee eetlepels yoghurt
  • anderhalve eetlepel knoflookpoeder of een grote teen knoflook, gesnipperd

Zo maak je het:

Roer in een kommetje de dooier, mosterd, azijn en zout samen en zet de staafmixer erin. Voeg al draaiende de avocadolie toe en daarna de olijfolie.

Voeg aan de mayonaise de bieslook, knoflookpoeder en yoghurt toe, roer goed door. Bewaar de knoflooksaus in een goed afsluitbare pot in de koelkast. Voor gebruik even door roeren.

IMG_1582

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *