Zoete aardappel beignets ( vegan )

Mijn haverbeignets zijn ieder jaar weer een grote hit. Daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op Het is een recept wat ik heb bedacht en ondertussen door heel veel media is opgepikt. Daar kan je niet trotser op zijn!  Ik heb inmiddels al veel lekkere varianten bedacht op mijn haverbeignet. Zo heb ik een hartige geitenkaas beignet bedacht, een amandel beignet, en een uien beignet .  Je kunt alle kanten op en heel veel aan het beslag toevoegen om het allemaal lekkerder en feestelijker te maken.

Een beignet bedenken met mijn grote favoriet zoete aardappel kon dan ook niet uitblijven. Dit heeft zo goed uitgepakt dat dit mijn nieuwste verslaving is geworden, want oei, wat is DIT LEKKER!!!!!!!!!!!!!! En weer zo simpel in de oven gemaakt dat je er bijna om kunt lachen. Het is geschikt voor veganisten, voor mensen met Coeliakie / gluten intolerantie, mensen met een lactose / caseïne intolerantie, diabeten ( let op, er is verse banaan gebruikt ) en voor iedereen die van gezind , lekker en 100% meukvrij houdt. Het is erg simpel en leuk om te maken. En je verrast je gasten er absoluut mee om zoiets verrassende op tafel te zetten tijdens oudejaarsavond! Maar uiteraard zijn ze op ieder moment van de dag/ het gehele jaar verrukkelijk! Ze zijn zo gezond, dat je ze bij het ontbijt kunt eten!

Omdat ze niet worden gefrituurd, maar in de oven worden gebakken, bevatten ze aanzienlijk minder vet wat het niet tot vettige bommetjes maakt ( zoals de gewone appel-beignet ) maar juist tot krachtpatsers die je bakken vol energie leveren. Ze zijn bovendien erg gemakkelijk om te maken. En zeg nu zelf: dat maakt het maken er altijd leuker op, toch? De feestdagen zijn immers al druk genoeg!

 

DIT HEB JE NODIG:

( voor 20-25 beignets)

  • twee grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil gehouden, in dunne plakken gesneden
  • 200 gram havermout
  • 100 gram zonnebloempitten
  • een grote banaan, gepureerd met 50 ml water
  • twee eetlepels greensweet-stevia ICING poedersuiker

Om te garneren:

 

  • speculaaskruiden
  • greensweet stevia ICING poredersuiker

…EN ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 18o •C. Bekleed een of twee platen met bakpapier. Maal in de blender de havermout  , poedersuiker en de zonnebloempitten tot meel. Boor met een appelboor in het midden van iedere plak zoete aardappel een gaatje. Dompel de plakjes onder het bananenmengsel. Haal steeds een plak door het meel, en leg deze op de bakplaat. Bestrooi de plakjes met icing poedersuiker en speculaaskruiden. Bak de beignets in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.

Je kunt nog tal van lekkere smaakmakers door het meel roeren, zoals ceylon kaneelpoeder, gemberpoeder, vanille bourbon of anijspoeder. De beignets zijn ongeveer een week houdbaar in een zak in de broodtrommel.,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *