Zuurkool/zoete aardappel ovenschotel

Verrukkelijk! In zeer korte tijd klaar te maken, ideaal voor een snelle, gezonde, volwaardige maaltijd door-de-week, als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In een klein uur staat deze schotel op tafel! Zelfs korter, als je de zoete aardappelen vooraf al even kookt.  De schotel is geschikt voor twee personen. Lekker met gestoomde groenten zoals broccoli en bloemkool!

SAM_9956

Dit heb je nodig:

  • 350 gram rauwe zuurkool ( ik heb biologisch/dynamische zuurkool gebruikt voor dit recept, maar je kunt ook zelf zuurkool maken, lees hier hoe je dit maakt)
  • een halve verse ananas, in ringen gesneden
  • 300 gram tempeh
  • drie flinke eetlepels kerrie masala
  • twee grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil, in stukken gesneden

SAM_9958

Zo maak je het:

Kook de zoete aardappelen in ruim water tot ze zacht zijn. Giet af. Pureer de aardappelen tot puree in de keukenmachine. Maal de tempeh kort in de keukenmachine, tot een loskorrelig geheel. Zet een gietijzeren pan ( of green koekenpan) op hoog vuur en rul de tempeh samen met de kerrie ongeveer 5-8 minuten. Vet een vierkante ovenschaal licht in met avocado olie of kokosolie. Stort de tempeh op de bodem en druk licht aan. Bekleed de tempeh met de zuurkool, en druk goed aan. Leg hierop de ananas. Verdeel tot slot de aardappelpuree over de ananas. Maak eventueel met een vork leuke strepen in de puree. Dit geeft de schotel een leuk effect.

SAM_9955

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bak de schotel in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_9959

 

5 Reacties op “Zuurkool/zoete aardappel ovenschotel

  1. Dit recept wil ik graag proberen! Misschien een domme vraag: De zoete aardappelen kan je toch ook gewoon stampen? Daar heb je toch niet persé een keukenmachine voor nodig?

  2. Heb dit recept al een paar keer gemaakt, zo lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *