Aardbei-ijs

YUM! Dit lekkere aardbei ijs maak je in een handomdraai!

Dit heb je nodig:

500 gram verse Hollandse aardbeien, schoon geboend en van kroontjes ontdaan

twee eetlepels erythritol suiker + een theelepel GreenSweet suiker Xtra sweet

250 ml romige havermelk ( of andere melk)

twee eetlepels kuzu  *

(* je kunt ook arrowroot of biologische maïzena gebruiken)

Zo maak je het:

Hou enkele aardbeien achter. Doe de rest in een ( liefst gietijzeren) pan samen met de suikers. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de melk toe en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook.

SAM_1111

Maak een papje van de kuzu, door wat melk toe te voegen. Zodra de massa in de pan kookt, het papje toevoegen en blijven roeren tot de massa is ingedikt. Zet een diepvries bakje klaar. Stort de massa in het bakje en voeg de achtergebleven aardbeien toe. laat goed afkoelen. Zodra alles goed is afgekoeld, het bakje in de vriezer zetten. Roer na 4 uur vriestijd de massa om. Laat opnieuw enkele uren invriezen.

SAM_1110

Heb je het ijs 24 uur ingevroren, haal het dan een half uur voor gebruik uit de vriezer. Snij in brokken, en serveer in kommetjes.

 

Een reactie op “Aardbei-ijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *