Amandel chip cookies

Weer zo’n kinderlijk eenvoudig  recept, die spontaan is ontstaan in mijn hoofd! Waarvan ik nu denk: ” waarom kwam ik hier niet eerder op?” Deze heerlijke smeuïge koekjes bevatten maar vier ingrediënten, zijn in nog geen half uurtje klaar, en bevatten een heerlijke laag rauwe gesmolten chocolade ( Lovechock!) Let er wel op, dat je de chocolade blokjes onder de 40 graden langzaam laat smelten. Dit zorgt ervoor, dat de meeste voedingswaarde behouden blijven. De lovechock repen zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. Dit heeft invloed op de bloedsuikerspiegel. Diabeten kunnen beter de chocolade achterwege laten.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram amandelmeel
  • een kopje cacaonibs
  • een banaan, gepureerd
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

Om te garneren:

  • een reep Lovechock chocolade ( optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een stevige, spijs-achtige bal. Draai koekjes uit het deeg en druk licht plat op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten, controleer tussentijds. Laat afkoelen.

IMG_8052

Breek de reep in stukjes en laat dit au bain marie onder de 40 graden langzaam smelten. Garneer de koekjes met de chocolade en laat hard worden.

 

IMG_8054

 

3 Reacties op “Amandel chip cookies

  1. Monique, kan ik de recepten met amandelmeel vervangen met melenmix of is dat afhankelijk van het recept?

    • Vrijwel alle recepten zijn ” open” gehouden wat betekent dat je er je eigen draai aan kunt geven. Echter weet ik dan niet hoe een recept zal uitpakken. Maar alles valt te proberen. Succes!

  2. Ik heb de cacao nibs vervangen door pure chocolade. Ben benieuwd zometeen. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *