Boekweit/pittentaart

Wat een heerlijke taart! En super-snel klaar. Bekijk mijn filmpje op You tube, hoe deze taart te maken! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf van liefst 24 uur, korter kan ook: 4-8 uur. Zet 500 gram boekweitvlokken samen met twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra in ruim water te weken. Roer de vlokken na de weektijd stevig door en giet overtollig water af.
Dit heb je nodig:
- 500 gram geweekte boekweitvlokken ( zie hierboven)
- een flinke eetlepel wijnsteen bakpoeder
- vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder
Voor de tweede laag:
- 100 gram fijn gemalen zonnebloempitten
- 100 gram boekweitmeel
- een banaan, gepureerd
- 75 ml heet water
Voor de derde laag:
- 150 gram fijn gemalen pompoenpitten
- twee bananen
- een eetlepel wijnsteen bakpoeder
Voor de topping:
- zeven flinke eetlepelsst SukrinMelis poedersuiker ( www.sukrin.nl)
- homemade diksap, bijvoorbeeld gemaakt van perziken
- vijf biologische gedroogde pruimen, in stukjes geknipt
- kokosrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een leuke ronde of gekante ( zie foto’s) bakvorm ( 20 cm) in met kokosolie. Bekleed met bakpapier. Roer het bakpoeder en cacaopoeder door het boekweitpulp. Stort de massa in de vorm en verdeel.
Roer alle ingrediënten voor de tweede laag samen in een kom en stort op de massa in de vorm. Verdeel gelijkmatig. Roer tenslotte alle ingrediënten voor de derde laag samen in een kom, en stort deze op de massa in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
Maak een mooi dik glazuur door steeds kleine beetjes diksap door de poedersuiker heen te roeren. Smeer uit op de taart en decoreer af met de pruimen en kokosrasp.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Fbm-apl8rBY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>