Filet american ( vegan)

Deze heerlijke vegetarische filet american is gemaakt van gefermenteerde tofu. Dit is best vrij lastig vindbaar, maar de meeste biowinkels verkopen het wel, en ook via internet kun je het bestellen. Uiteraard kun je ook voor biologische tofu kiezen. Dit recept is ontzettend eenvoudig om te maken, en …..TE lekker!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram gefermenteerde tofu
  • drie eetlepels kerrie massala
  • een snufje zwarte peper
  • een snufje keltisch zeezout
  • een eetlepel ( liefst homemade) mosterd
  • een flinke scheut tamarisaus ( minder zout, biowinkel)

Zo maak je het:

Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Doe alles in een plastic zakje en knoop dit dicht terwijl je de lucht eruit laat lopen. Knijp de massa in de zak goed samen. Doe de filet american in een glazen bewaarpot. Bewaren in de koelkast.

IMG_8009

Tip: snipper een lente-uitje zeer fijn, en meng door de filet american! Of voeg er nog tal van lekkere verse kruiden aan toe zoals dille, tijm of basilicum! Wil je de filet american wat romiger van smaak? Voeg er dan nog een eetlepel homemade mayonaise aan toe. Wil je ook de kleur het meest nabootsen ? Voeg er dan een eetlepel tomatenpuree aan toe.

 

2 Reacties op “Filet american ( vegan)

  1. Het lijkt me een heerlijk receptje, moet alleen de tofu/tamarisaus nog kopen..
    bedankt weer voor het uitzoeken van dit recept.
    Trouwens ook goed bij diabetes, lijkt mij!!

  2. Hoi Monique

    Thanx voor dit recept,lijkt me heerlijk dus ga het maken.
    Gefermenteerde Tofu heet in de Indonesische keuken Tempé.

    Groetjes en succes met nieuwe (beleg)recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *