Dreamy fluffy ( vegan )

De meeste mensen vragen mij altijd ” verwen jij jezelf nu echt nooit eens met een ” Guilty pleasure?” Ik antwoord dan altijd dat ik mezelf IEDERE DAG verwen met ” pleasures”. Schuldig hoef ik mij daarbij nooit te voelen, want ik ben echt stapelgek op gezondere voedingsmiddelen. Als kind kon je mij al gelukkiger maken met een peer dan met een moorkop. Ik hou echt heel erg veel van echt en puur eten. Daar kan ik intens van genieten. Ik maak alles zelf. Dit geeft mij de meeste voldoening omdat ik zo ook zelf kan bepalen wat ik eet en lekker vind.

Ik leef voor 98% veganistisch. Wat voor mij inhoudt, dat ik alleen biologische dynamische kwark en yoghurt geniet, af en toe een eitje eet versgeraapt bij de boer en mezelf wel eens trakteer op echt zuivere pure bio/dynamische roomboter en ik eet af en toe geitenkaas. Verder ben ik veganistisch, al jaren voordat de Vegan-hype toesloeg. Ik weet niet beter. Het werkt voor mij prima. Ik kies mijn niet-vegen producten zorgvuldig uit zodat ik verzekerd ben dat een dier niet hoeft te lijden . Voor mij is dit genoeg en voel ik mij daar prima bij. Qua dranken ben ik makkelijk. Ik drink veelal water met stevia druppels en ik drink thee. Ik kan helaas slecht tegen koffie, maar ik lust het graag. Ik maak daarom mijn eigen cafeïnevrije creaties. Meestal met cichorei, maar ook met andere alternatieven om een lekkere FLUFFY te maken. De ” FLUF” maak ik niet van room, maar van opgeklopte kikkererwten-vocht. Dit is een geweldig veganistisch alternatief om eiwitschuim/ room te maken. KLIK HIER voor meer achtergrond informatie .

Wat heb je nodig?

( voor twee grote glazen)

  • 400 ml homemade havermelk ( klik hier ) + een eetlepel stevia sweet
  • twee volle eetlepels biologische magere cacaopoeder of carob poeder
  • twee eetlepels-stevia sweet
  • 400 ml kikkererwten vocht ( kookvocht)
  • drie / vier eetlepels Johannes broodpitmeel
  • Om te garneren: carob poeder / of cacaopoeder

Zo maak je het:

Roer de cacaopoeder en de eetlepel stevia door de havermelk. Voeg de twee eetlepels stevia bij het kikkererwten vocht en klop schuimig met een mixer. Voeg de Johannes broodpitmeel toe en klop opnieuw tot de massa indikt. Schenk de havermelk uit over twee glazen, en schep de room erop. Garneer met wat cacaopoeder.

 

 

 

 

Natuurlijke verzorging en cosmetica van de discounter en supermarkt…..wat klopt er, en wat niet?

Mijn huid is denk ik de allerbeste graadmeter die er bestaat, om uit te vinden of een bepaald verzorgingsproduct vervelende, synthetische en irriterende chemische stofjes bevatten. Het reageert al vrij direct zodra ik maar IETS op mijn huid smeer waar gekke stofjes in zitten verstopt. Ik tob hier al zowat mijn hele leven mee, in de luiers was ik al heel erg gevoelig voor uitslag. Over de jaren heen is het voor mij gewoon geworden, om te zoeken naar de meest natuurlijkste alternatieven. Dit viel begin jaren 80/90 niet mee, tegenwoordig lijkt het ons steeds gemakkelijker te worden gemaakt. We kunnen allerlei alternatieven kopen in discounters, drogisterijen en de supermarkt. Van NIVEA tot DOVE, van GARNIER tot diverse nieuwe hippe merken. Wat opvallend is zijn de verkoopprijzen. Die liggen nogal uiteen t.o.v andere natuurlijke alternatieven uit bijvoorbeeld een biowinkel of speciale winkels. Het zet vraagtekens, dat is één ding wat zeker is. Want hoe kan een supermarkt variant soms wel 2-5 x goedkoper zijn dan het alternatief in een biowinkel? Ik zocht het uit. Lees verder

Wat is Astragalus ? Plus review CRESSANA astragalus

Nu dat de focus enorm wordt gelegd op onze weerstand / het immuunsysteem, zien we steeds meer een meer “ vreemde” supplementen op de markt verschijnen, die mogelijk van invloed kunnen zijn op het onderhouden en ondersteunen van ons immuunsysteem. Als een arts / deskundige daar dan ook nog eens aandacht aan geeft, kan het snel gaan, en geen enkel product van het desbetreffende meer verkrijgbaar zijn geworden vanwege de enorme belangstelling. Dit gebeurde bijvoorbeeld met vitamine C en RESVERATROL. En er lijkt inmiddels alweer een nieuwe te zijn opgestaan: ASTRAGALUS. Ik persoonlijk ben onwijs nuchter ( ras-echte Rotterdamse 😁 ) en heb geen echte mening over deze supplementen, maar omdat ze plotseling in de belangstelling komen te staan, kan ik er wel erg nieuwsgierig naar worden en alles willen uitvissen. Onlangs ontving ik via www.cressana.nl ( één van mijn favoriete merken) een doosje ASTRAGALUS thuisgestuurd, omdat dit merk deze op de markt heeft gelanceerd. Of ik het ook eens wilde uitproberen? Ja, tuurlijk! 😊 Maar dan wel met mijn kritische blik en mijn nuchtere verstand. Lees verder

Maak ECHT GEZONDE ijsjes! ZELF!

Zeker in de zomermaanden is ijs ongekend populair. Er zijn anno 2020 steeds meer exclusieve ijssalons en ook supermarkten stromen ieder jaar opnieuw vol met de meest bijzondere ijsjes/ consumptie ijs. Vooral op gebied van gezondheid heeft ijs een enorme race gemaakt, en zien we steeds meer zogenoemde en zogenaamde “ gezonde” ijsjes op de markt verschijnen. Helaas zijn 9/10 ijs-soorten een wassen neus als het komt op gezonde voordeel scoren. Er wordt flink gescoord op “ vers fruit” en “ vegan “ en “ vrij van toegevoegde suikers Betreft  vegan? Het zegt alleen dat het geen dierlijke componenten bevat…..wat er WEL in zit wordt verzwegen. Verkijk je ook nooit op ” maar 99 kcal per ijsje / per 100 gram! ” want het gaat immers niet m de calorieën , maar om de VOEDINGSWAARDEN ( zoals suikers en vetten ) Bovendien klinkt een raketje wat maar 40 kcal bevat als muziek in de oren terwijl je een flinke sloot suikerwater naar binnen zuigt.  Lees verder

Pasta….hoe gezond is dat ? Plus twee heerlijke recepten!

Pasta…..

Ik ben er niet zo’n groot fan van. Ik vind het gewoonweg niet zo super-de-puper-lekker. Ook liggen de meeste pasta’s zwaar bij mij op de maag waardoor ik er soms zelfs last van kan hebben. Ik ben meer een groente-eter 😁 en eet daarom eigenlijk nooit pasta’s. Als ik pasta eet, dan eet ik het liefst een soort wat is gemaakt van peulvruchten. En, als ik dan toch voor een graan moet kiezen, gemaakt van volkoren rogge en volkoren boekweit vanwege de zeer uitgesproken smaken. Want dat vind ik toch vaak een beetje jammer betreft de meeste pasta’s: ze smaken allemaal zo hetzelfde en “ melig”.
Er zijn heel veel soorten deegwaren, waar pasta’s onder vallen. Van spaghetti tot macaroni, van fusilli tot tagliatelle. Pasta ( DI MAAAMAAAH! ) wordt geassocieerd met Italië, waar pasta inderdaad ontzettend veel wordt gegeten in allerlei vormen en soorten.  Maar wist je, dat pasta vermoedelijk afkomstig is uit China? En dat de meeste pasta’s die wij in de winkels kunnen kopen, afkomstig zijn uit Frankrijk en de Verenigde Staten? Dat zou je toch niet snel verwachten van een product met een Italiaans imago.

Lees verder