Dreamy fluffy ( vegan )

De meeste mensen vragen mij altijd ” verwen jij jezelf nu echt nooit eens met een ” Guilty pleasure?” Ik antwoord dan altijd dat ik mezelf IEDERE DAG verwen met ” pleasures”. Schuldig hoef ik mij daarbij nooit te voelen, want ik ben echt stapelgek op gezondere voedingsmiddelen. Als kind kon je mij al gelukkiger maken met een peer dan met een moorkop. Ik hou echt heel erg veel van echt en puur eten. Daar kan ik intens van genieten. Ik maak alles zelf. Dit geeft mij de meeste voldoening omdat ik zo ook zelf kan bepalen wat ik eet en lekker vind.

Ik leef voor 98% veganistisch. Wat voor mij inhoudt, dat ik alleen biologische dynamische kwark en yoghurt geniet, af en toe een eitje eet versgeraapt bij de boer en mezelf wel eens trakteer op echt zuivere pure bio/dynamische roomboter en ik eet af en toe geitenkaas. Verder ben ik veganistisch, al jaren voordat de Vegan-hype toesloeg. Ik weet niet beter. Het werkt voor mij prima. Ik kies mijn niet-vegen producten zorgvuldig uit zodat ik verzekerd ben dat een dier niet hoeft te lijden . Voor mij is dit genoeg en voel ik mij daar prima bij. Qua dranken ben ik makkelijk. Ik drink veelal water met stevia druppels en ik drink thee. Ik kan helaas slecht tegen koffie, maar ik lust het graag. Ik maak daarom mijn eigen cafeïnevrije creaties. Meestal met cichorei, maar ook met andere alternatieven om een lekkere FLUFFY te maken. De ” FLUF” maak ik niet van room, maar van opgeklopte kikkererwten-vocht. Dit is een geweldig veganistisch alternatief om eiwitschuim/ room te maken. KLIK HIER voor meer achtergrond informatie .

Wat heb je nodig?

( voor twee grote glazen)

  • 400 ml homemade havermelk ( klik hier ) + een eetlepel stevia sweet
  • twee volle eetlepels biologische magere cacaopoeder of carob poeder
  • twee eetlepels-stevia sweet
  • 400 ml kikkererwten vocht ( kookvocht)
  • drie / vier eetlepels Johannes broodpitmeel
  • Om te garneren: carob poeder / of cacaopoeder

Zo maak je het:

Roer de cacaopoeder en de eetlepel stevia door de havermelk. Voeg de twee eetlepels stevia bij het kikkererwten vocht en klop schuimig met een mixer. Voeg de Johannes broodpitmeel toe en klop opnieuw tot de massa indikt. Schenk de havermelk uit over twee glazen, en schep de room erop. Garneer met wat cacaopoeder.

 

 

 

 

Een reactie op “Dreamy fluffy ( vegan )

  1. Ik ben steeds zo in de war met de verdikkingsproducten. Wat ik juist het verschil tussen wijnsteenbakpoeder, wijnsteen, wijnsteenzuur, johannesbroodpitmeel,…?

    Ziet er trouwens erg goed uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *