Cheese Nacho’s tortilla chips

Ik vind alles uit de Mexicaanse keuken een verrukking. En daarbij hoort ook de wereldberoemde Cheese Nacho tortilla chips. Needless to say, bevatten deze chips een enorme lading meuk. Vooral enorm veel zout, suiker en smaakversterkers. Ik bedacht een heerlijke variant! Ik maak gebruik van edelgist. Klik hier om meer over edelgist te weten te komen. Dit maakt de chips vrij van zuivel/koemelk.
Je hebt tortilla wraps nodig om de chips te maken. Maak dus eerst deze wraps, klik hier om direct naar het zeer eenvoudige recept te gaan. Klaar? Dan kunnen we verder! 😉
Dit heb je nodig:
( voor een volle plaat chips:)
- drie/vier tortilla wraps
- edelgist
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knip de tortilla wraps in driehoekjes. Verdeel ze over de bakplaat. Bak de chips in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Strooi direct uit de oven royaal edelgist over de chips en laat afkoelen.
Bewaar de chips in een schaal , dek ze niet af. Bewaren op een koele plaats. Zo blijven ze meest knapperig.