Corn puffies

Dit zeer gemakkelijke recept is onweerstaanbaar lekker en bij kinderen groot favoriet! Met maar vier ingrediënten!!!!!!!  Tip: kies liefst voor biologische verse maiskolven, deze kun je kopen in de biowinkel. Deze zijn gegarandeerd GMO vrij.

Dit heb je nodig;

  • twee verse maiskolven, voldoende voor tenminste 300 gram mais, gekookt + 50 ml water
  • 100 gram biologisch maismeel
  • twee grote bananen, gepureerd
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en knip uit een vel bakpapier vierkante stukken. Gebruik een muffintray voor zes muffins. Roer alle ingrediënten stevig door elkaar tot een mooie, stevige massa. Druk steeds een stukje bakpapier in een vorm van de tray en schep deze goed vol met het beslag. Bak de puffies in het midden van de oven mooi goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten. Laat afkoelen.

SAMSUNG CSC

Tip: voeg aan het beslag een eetlepel ceylon kaneelpoeder toe voor een extra zoete smaak! 

SAMSUNG CSC

Blijf daar maar eens vanaf! 

SAMSUNG CSC

2 Reacties op “Corn puffies

  1. Moet je de mais koken in 50 ml water of moet die 50 ml water aan het beslag toegevoegd worden? Ik ga het recept v.d. week proberen samen met de kids.

    • de 50 ml water moet eraan worden toegevoegd. Er staat gekookt, plus 50 ml water. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *