Avocado kroketjes
Deze zeer smakelijke kroketjes maak je niet alleen in een handomdraai, ze zijn ook nog eens verrassend lekker, bevatten zeer weinig ingrediënten en zijn verrukkelijk als borrelhapje! Ik gebruik in dit recept mijn zelf bedachte gojimeel. Hoe je dit maakt lees je hier
Dit heb je nodig:
- twee rijpe avocado’s, gepureerd
- enkele druppels pure groene stevia tinctuur, of een flinke eetlepel stevia kristal sweet Xtra
- 100 gram fijn gemalen blanke amandelen ( amandelmeel)
- 100 gram gojimeel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een stevige massa. Draai langwerpige mini-kroketjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de kroketjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Je kunt ook kleine stukjes avocado intact houden, zodat er lekkere zachte stukjes avocado in het kroketje komen!
Ziet er heerlijk uit. Ga het dit weekend uitproberen!