Gekruide tempeh reepjes

Ik ben een 98% veganist. Al jaren. Ik weet niet beter, en lang voor de veganistische golf was het voor mij de normaalste zaak van de wereld. Ik geniet bio-dynamische yoghurt + kwark , eet zo nu en dan een eitje vers geraapt tussen rond-scharrelende blije kippen op een boerderij en ik verwen mijzelf soms met een pakje bio-dynamische roomboter. Ik leef al jaren senang met alle tevredenheid, maar klaarblijkelijk ” mag” dit volgens velen niet en ben ik een ” aandachtshoer” omdat ik mij niet volledig afzweer van diervriendelijke dierlijke levensmiddelen. Gelukkig boeit het mij geen ene hol wat anderen vinden, dat scheelt 😉 Maar ik kan mij wel blijven verbazen over alle felheid en heftigheid van deze groep mensen. Ik respecteer hen, zij mij niet.  afijn…..Ik dwaal af 😉

 

Ik ben dol op tempeh. Ik eet dit vrij regelmatig. Seitan vind ik ook verrukkelijk. Ik maak er de lekkerste vlees-vervangers mee. Met een beetje fantasie kun je zelf de lekkerste dingen uit je hoge hoed toveren ! Ik heb sinds kort een eigen lijn in kruidenmixen op de markt gebracht onder de vleugels van www.puurenfit.nl. Een geweldige kans, en ik ben er dol gelukkig mee. De eerste vijf kruidenmixen bevat o.a DE VEGGIE MIX. Deze mix is speciaal samengesteld met diverse verrukkelijke kruiden en specerijen die vaak voor vlees worden gebruikt. Dit geeft een vlees-achtige smaak aan tal van vervangers, die je zelf maakt.

Uiteraard zijn al mijn kruidenmixen te gebruiken voor wat-je-maar-wenst. Met de VEGGIE MOX kun je bijvoorbeeld deze heerlijke tempeh reepjes maken. Je kunt ze gebruiken als brood / toast / cracker beleg, bij de warme maaltijd, door een salade of gewoon lekker tussendoor! Ze hebben een heerlijke bite en smaken hemels!

Wat heb je nodig?

 • 200 gram tempeh, in dunne repen gesneden
 • Teri-Yaki saus, liefst biologisch
 • drie eetlepels MO’S FINEST .. veggie mix
 • verse blaadjes basilicum
 • een volle eetlepel zuivere kokosolie, gesmolten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180•C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt tijdens het voorverwarmen de kokosolie meteen laten smelten. Marineer de reepjes tempeh in een flinke scheut Teri-Yaki saus, de veggie-mix en enkele verse blaadjes basilicum. Leg deze naast elkaar op de bakplaat, en besmeer ze royaal met de kokosolie. Bak de reepjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. SMULLEN MAAR! Zowel warm als koud verrukkelijk!

 

 

6 Reacties op “Gekruide tempeh reepjes

 1. Hoi Monique,
  ik was je veggie mixen aan het zoeken in de winkel van puur en fit maar kan ze nergens vinden..kun jij me verder helpen?

  • die bestaan inmiddels niet meer, maar ik kom zeer spoedig met een hele mooie nieuwe lijn, verwacht zo rond augustus 2020

 2. Kan je mij misschien een suggestie doen om deze reepjes te kruiden…alvast bedankt..

 3. Hoi Monique, welke kruiden heb je gebruikt voor deze kruidenmix?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *