Haver-speculooscakes ( vegan)

Wil je een supersnel gemaakte lekkernij wat je op ieder moment van de dag kunt eten? Zoek dan maar niet verder, want deze cakes zijn zo voedzaam en verantwoord, dat je ze als ontbijt kunt eten!  Maar ze zijn vooral erg feestelijk! Daardoor zijn ze in het bijzonder geschikt voor feestelijke ontbijt/lunch/ verjaardag-tafels! Ook ideaal om als traktatie mee naar school te geven!

SAM_0860

De topping is gemaakt van erythritol suiker en speculaaskruiden ( speculaas suiker) Meng een flinke eetlepel speculaaskruiden door 50 gram erythritol suiker.

Dit heb je nodig:

Voor de cakes:

  • 125 gram havermout ( droog)
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd in de vijzel
  • 25 gram quinoa
  • twee flinke eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • 225 ml water

Voor de topping:

  • avocado olie of gesmolten zuivere kokosolie
  • speculaas suiker ( zie toelichting hierboven)
  • vier flinke eetlepels greensweet stevia ICING poedersuiker
  • een eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • havermelk of andere plantaardige melkvervanging

SAM_0862

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik een cupcake tray of gebruik vuurvaste kommetjes. Vet de vormpjes in met avocado of kokosolie. Bestrooi deze royaal met de speculaas suiker. Roer alle ingrediënten voor de cakes in een kom met een lepel tot een homogene massa.  Vul de vormpjes met het beslag en maak in het midden een kleine ronde kuil. Bak de cakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Zodra de cakes uit de oven komen, deze uit de vormpjes halen en met de kuiltjes naar boven af laten koelen.

SAM_0863

Maak een glazuur door steeds wat beetjes melk door de poedersuiker te mengen. Garneer enkele cakes met wit gelaten glazuur. Roer de cacao door de rest van het glazuur en garneer de andere met de chocolade glazuur.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *