Monique’s mega makronen

Oei oei oei! Wat zijn deze makronen onweerstaanbaar lekker! Ze ogen ook nog eens zeer feestelijk, zodat ze gemaakt kunnen worden tijdens feestdagen of op een high tea tafel !!!!!!

SAM_0815

Je hebt voor dit recept maïsmeel nodig. Kies wel voor biologische maïsmeel. Je kunt maïsmeel overal kopen, ook in supermarkten, maar deze melen zijn altijd bewerkt en genetisch gemanipuleerd. Omdat maïsmeel ontzettend goedkoop is kun je net zo lief voor biologisch maïsmeel kiezen. Je hebt al een zak van 500 gram voor 1,89. Je ziet vaak op de verpakking ” maïsgriesmeel ” of ” Polenta” staan. Deze zijn allemaal geschikt.  Wist je trouwens, dat Polenta ” verandering van spijs” betekent? 😉 Vroeger werd polenta ontzettend veel gebruikt door de armere bevolkingsgroepen. In Italië wordt polenta nog erg veel gebruikt in desserts. Maïsmeel/ polenta geeft een zanderig deegje. Maïsmeel is beter verteerbaar dan verse maïs omdat het zeer fijn is vermalen tussen molensteen. ( biologische varianten)

Dit heb je nodig:

  • 150 gram maïsmeel
  • een eetlepel speculaaskruiden
  • 10 druppels greensweet-stevia chocolade 
  • een mespuntje anijspoeder
  • twee bananen, fijn geprakt
  • 100 gram pitloze blauwe druiven, fijn geprakt
  • een kopje geweekte en uitgelekte gojibessen
  • een kopje geweekte en uitgelekte moerbeien
  • 125 ml heet water

Voor de garnering:

SAM_0811

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de makronen in een kom stevig door elkaar. Schep bergjes op de bakplaat, hou ruimte tussen de bergjes. Draai met de bolle kant van de lepel in het midden van ieder bergje een opening/gat. Bak de makronen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0814

Maak een stevig glazuur van de poedersuiker, cacao en beetjes melk. Doop steeds een gedeelte van een makroon in het glazuur en bestrooi met de kokosrasp. Laat drogen.

SAM_0813

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *