Walnoot chocolade eitjes ( vegan)

Tijdens de paasdagen vliegen de paaseitjes ons om de oren. Helaas zijn ze niet al te gezond. Natuurlijk is één paaseitje wel te doen, maar kun jij het bij één paaseitje houden? 😉 Waarschijnlijk niet en omdat paaseitjes een ” dooreet-factor” hebben kunnen de eitjes onbewust toch hoog op gaan lopen.

SAM_0839

Deze paaseieren zijn gemaakt van walnoten. Daar omheen zit een dun glazuurlaagje. De eieren zijn geschikt voor veganisten, zijn verder 100% meukvrij  en( algemeen beschouwd) geschikt voor diabetici. Het leuke is, dat je ze supersnel klaarmaakt en dagenlang kunt bewaren, al vrees ik dat dit laatste niet echt zal gaan lukken! 😉

Dit heb je nodig:

  • 200 gram walnoten
  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaoipoeder of ( voor de liefhebbers van puur) rauwe cacaopoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een kwart theelepel vanille bourbon
  • 75 gram havermout ( droog)

Voor de glazuurlaag:

SAM_0838

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de eitjes in de keukenmachine en laat draaien tot de massa volledig fijn is vermalen. Het moet wat plakkerig zijn geworden, maar nog wel los. Knijp steeds kleine beetjes stevig samen, en vorm er een eitje van. Meng de cacaopoeder door de poedersuiker en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een licht lopend glazuur ontstaat. Rol de eitjes er voorzichtig door en laat drogen.

SAM_0837

Bewaar ze op kamertemperatuur in een schaal. Consumeer zo snel mogelijk, maar da’s denk ik geen probleem….;)

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *