Haver/granolataart

Yummm…delicious! Deze taart blaakt van zoveel gezonde voedingsstoffen dat de taart gebruikt kan worden voor iedere gelegenheid/ moment van de dag! Lekker als ontbijt! Feestelijk bij een verjaardag, imponerend bij een high tea, lekker als lunch!
Voor de topping heb je granola nodig. Dit kun je zeer eenvoudig zelf maken, in zowel een air fryer als oven. Hoe je de lekkerste, meukvrije granola in een handomdraai maakt, lees je hier. Dit recept is ook geschikt voor de oven. Of gebruik dit originele ovenrecept.
Dit heb je nodig:
Voor de onderste laag:
- 225 gram havermout, droog
- 100 gram kokosmeel
- twee eieren
- 10-12 druppels greensweet stevia chocoladesmaak of twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
- 15 gram bakpoeder
- 200 ml water
Voor de middelste laag:
- 250 gram zonnebloempitten
- 200 gram havermout, droog
- 225 ml water
- 10-12 druppels greensweet stevia chocolade of twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
- 15 gram bakpoeder
Voor de topping:
- een banaan
- drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 75 ml water
Extra nodig:
- een banaan in stukjes ( optioneel)
- granola
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een grote ronde vlaaivorm, of springvorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de onderste laag in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog blijft ( dit kan voorkomen omdat iedere variant kokosmeel andere hoeveelheden aan vezels bevatten waardoor het vocht meer of juist minder wordt opgenomen) extra water toevoegen. Stort in de vorm en verdeel. Verdeel de stukjes banaan ( indien gewenst) over de massa en druk dit lichtjes in het beslag.
Doe alles voor de middelste laag in een kom en roer dit stevig door elkaar. De massa mag wat ” natter” zijn dan gewoonlijk, maar maak het niet te papperig. Stort op de massa in de vorm en verdeel.
Kneed de ingrediënten voor de topping in een kom tot een romige massa, en schenk over het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Bestrooi de taart, zodra hij uit de oven komt, direct met granola en druk zachtjes in de nog warme topping. Laat de taart verder afkoelen.
Bewaar de taart op een koele plek, goed afgesloten in een bak.