Kersenvlaai met slagroom ( vegan)
MMMJAMMMIE! Dat is wat ik vooral hoorde, toen ik aan enkele mensen deze kersenvlaai liet keuren. Zeker met de kersentijd, waarin de kersen op hun best zijn, is deze vlaai overheerlijk. Buiten het kersenseizoen kun je diepvrieskersen gebruiken. Ik vries altijd veel vers fruit uit de seizoenen in, deze kun je dan na het seizoen nog perfect gebruiken!
De slagroom op deze vlaai is gemaakt met mijn homemade slagroom. Voor het recept: klik hier.
Ben je niet veganistisch, maar eet je wel lactosevrij? Dan kun je ook deze heerlijke biologische, lactosevrije verse slagroom gebruiken. Deze kun je in de biowinkel vinden in het koelschap.
Dit heb je nodig:
Voor de vlaaibodem:
- 200 gram walnoten
- 200 gram zonnebloempitten
- twee eetlepels fiberfin of psyllium
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- een banaan
- een scheutje haver of andere melkvervanging
Voor de vulling:
- 100 gram gepureerde ontpitte kersen
- 250 gram ontpitte kersen ( steeltjes verwijderen)
- homemade slagroom ( zie recept)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde vlaaivorm goed in met kokosolie, bekleed de bodem met een stukje bakpapier.
Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een grove massa. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg er dan wat extra melk aan toe, maar pas op dat je alles niet te nat maakt. Stort de massa in de vorm en druk naar buiten, maak een mooie opstaande rand. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-18 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de bodem goed afkoelen.
Vul de bodem met de kersenpuree. Verdeel de kersen over de bodem. Maak de homemade slagroom volgens het recept, vul een spuitzak en spuit de buitenste rand vol met de slagroom. Spuit toefjes slagroom tussen de kersen.