Perzikcake ( vegan)

Deze zeer eenvoudige cake heeft een zeer luxe uitstraling, alsof je uren hebt staan zwoegen in de keuken! 😉  Met onwijs weinig ingrediënten ( en dus relatief goedkoop) maak je’m in nog geen uurtje tijd. Gebruik liefst wilde ( platte) perziken, deze zijn meest geschikt voor deze cake!

Dit heb je nodig:

  • drie bananen
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • 125 ml haver of andere melkvervanging
  • drie platte perziken, gewassen en in de schil gelaten, in stukken ( pitten verwijderen)

Voor de topping:

  • drie platte perziken, gewassen en in de schil gelaten, in twee stukken gesneden ( pitten verwijderen)
  • ceylon kaneelpoeder
  • Greensweet Icing poedersuiker ( optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een prop van een vel bakpapier, haal de prop weer uiteen. Bekleed een kleine vierkante bakvorm met het verkreukte bakpapier.

SAM_6483

Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Druk steeds dakpansgewijs twee stukken perzik in het beslag, druk dit goed naar beneden, zodat tussen de perzik-stukken beslag omhoog komt. Bestrooi met ceylon kaneelpoeder. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_6482

Eventueel bestrooien met wat stevia poedersuiker!

SAM_6477

TIP: je kunt de cake ook wat bestrooien met rauwe cacaopoeder!

SAM_6478

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *