Luxe peercake ( vegan)

Waanzinnig lekkere smeuïge cake! Knettergezond genieten!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram boekweitmeel
  • drie middelgrote handperen, gewassen en in de schil gelaten, in stukken gesneden ( harde kernen verwijderen)
  • een theelepeltje ceylon kaneelpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • een banaan
  • 100 ml haver of andere melkvervanging
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • een kopje geweekte rozijnen ( uitgelekt)
  • een peer, gewassen en in de schil gelaten, in zeer kleine stukjes gesneden

Voor de topping:

  • een peer, gewassen en in de schil gelaten, in stukken gesneden ( harde kernen verwijderen)
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

SAM_6440

Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een vierkant middelmaat bakvorm. Maak een prop van een vel bakpapier en haal de prop weer uit elkaar. Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Dit geeft straks een erg leuk verkreukelde rand aan de cake ;0 Pureer alle ingrediënten, behalve de klein gesneden stukjes peer en de rozijnen, voor de cake in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Spatel de rozijnen en de stukjes peer erdoor. Stort de massa in de vorm en verdeel.

SAM_6438

Gooi de peer en de kaneelpoeder in de keukenmachine en maal ongeveer 5 seconden, zodat er een soort rasp overblijft. Verdeel de topping over de massa in de vorm. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *