kokos koek ( vegan)

Je houdt ervan of niet……kokos! I love it. Ik hou van de geur, de smaak, en de prachtige kokosnoten zelf vind ik ook plaatjes om te zien. Om mezelf zo nu en dan eens te verwennen, maak ik deze kokos koek. Het is een soort zachte boterkoek. Met volop kokos…hhhhmmmm!
Ik adviseer je, om echte zuivere kokosolie te gebruiken. Deze geven de meeste gezondheidsvoordelen. Mijn voorkeur : ROYAL GREEN
Dit heb je nodig;
- 200 gram kokosmeel
- een koffiekopje kokosrasp
- 65 gram kokosolie, zacht ( Royal Green )
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een grote banaan, gepureerd
- 10 druppels zuivere stevia
- warm water
Om te garneren:
- kokossnippers
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ronde vaste vorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar, voeg veel water toe omdat het meel en de rasp veel vocht absorberen. De massa moet mooi smeuïg zijn. Stort de massa in de vorm en druk stevig aan. Bestrooi met de kokossnippers. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. LAAT GOED AFKOELEN, anders valt hij uit elkaar.
Hoi Monique, kun je een richtlijn geven voor wat ‘veel water’ is?