Polenta kaneelkoekjes ( vegan)

Het is jammer, dat polenta geen echte bekendheid geniet. Als je biologische polenta ( ook wel maïsgries) koopt, is het voedzaam en gezond. KLIK HIER om alles over polenta te lezen.  Je kunt erg veel doen met polenta. Je kunt er traditionele desserts van maken, maar ook verrukkelijke kaneelkoekjes!

IMG_3033

Ze zijn binnen 30 minuten gefikst en bevatten vijf ingrediënten. Geschikt voor veganisten en 100% glutenvrij. Verrukkelijk bij een high tea, bij de thee/koffie of lekker tussendoor!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram biologische polenta ( maïsgries)
  • twee grote bananen, gepureerd
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • twee eetlepels Greensweet-stevia ICING poedersuiker
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • eventueel heet water

Om te ganeren:

  • ceylon kaneelpoeder
  • Icing stevia poedersuiker

IMG_3035

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de polenta, stevia, kaneel en het bakpoeder door de bananenpuree en kneed tot een soepele bal. Als de massa wat te loskorrelig blijft, beetjes heet water toevoegen. Draai tussen de handpalmen balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Vul een kom met een bodempje water, doop daar telkens de uiteinde van een garde in en druk een leuk motiefje in ieder koekje. Bestrooi het motiefje met kaneel en poedersuiker. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

IMG_3034

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *