Kwark soezen ( suikervrij, glutenvrij )

Ik ben stapeldol op kwark. Daar mag je mij voor wakker maken. Je doet mij een veel groter plezier met een beker heerlijke biologisch dynamische kwark dan met een moorkop, tompouce of roze koek. Ik vind het echt het lekkerste wat er bestaat. Ik eet het dan ook iedere dag, niet in de laatste plaats omdat het mijn eiwitten erg goed aanvult voor / tijdens / na het sporten. Ik kies liefst voor biologisch dynamisch omdat dit naast meest dier vriendelijk ook echt het meest smakelijk is. Het is alleen verkrijgbaar in de biowinkel. Ik gebruik zelf o.a ZUIVER ZUIVEL en PUUR NOORD kwark, beiden het DEMETER keurmerk-dragend.. Wil je meer lezen? KLIK HIER  

Met kwark kun je heerlijk kokkerellen. Ik maak graag kwark-taarten maar ook gebruik ik kwark veel als vulling. Omdat ik zelf erg veel kwark geniet, en ook graag gebruik maak van de eiwitten, kies ik voor magere kwark. Maar je kunt uiteraard ook voor halfvolle of volle varianten kiezen. Het maakt voor dit recept helemaal niets uit. Dit recept is niet geschikt voor veganisten, maar wel geschikt voor diabeten * , Coeliakie patiënten ( glutenvrij )   mensen met een fructose-allergie, en mensen die graag meukvrij willen eten.

(* bevat geen toegevoegde suikers en fruitsuikers )

Dit heb je nodig ( voor 4/5 soezen)

VOOR DE VULLING + TOPPING:

 • een plak 100% puur VIVANI chocolade
 • 500 gram biologische dynamische magere kwark* ( bijvoorbeeld zuiver Zuivel , verkrijgbaar in de biowinkel )

( * je kunt uiteraard ook voor niet biologische of enkel biologische kwark kiezen, of een zuivelvrije variant. Let bij deze laatste wel op toevoegingen )

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 190*C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg een spuitzak klaar, en zet de mixer klaar.
 2. Maak in een pannetje ( liefst gietijzeren ) de melk met de kokosolie en de suiker warm, tot de kokosolie volledig is gesmolten. Meng de psyllium door de meel.
 3. Voeg in één keer het meelmengsel toe en blijf met de garde goed roeren tot de massa van de bodem loslaat. Haal de pan van het vuur.
 4. Voeg steeds een beetje ei-mrengsel toe terwijl je dit met de mixer goed door mixt. De massa mag niet te papperig worden, het moet spuitbaar blijven. Soms heb je dus iets minder ei-mengsel nodig.
 5. Vul de spuitzak en spuit ” bergjes” op de bakplaat, ver uit elkaar. Bak de soezen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, open de ovendeur tussendoor niet, maar blijf achter het raam controleren tot ze goudbruin zijn verkleurd. Zet de oven uit en laat de ovendeur 15 minuten dicht.
 6. Zet de ovendeur een stukje open en laat opnieuw 15 minuten afkoelen in de oven.
 7. Boor een gat onder de soezen met je wijsvinger en druk de binnenvulling iets aan.
 8. Vul opnieuw een spuitzak met kwark en spuit de soezen vol.
 9. Breek de plak chocolade in stukken en laat dit au bain Marie smelten. Doe dit bijvoorbeeld in de nog warme oven. Doop de soezen in de chocolade en laat drogen.
 10. Bewaar de soezen in de koelkast.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *