Lava cakejes

Ik ben dol op chocolade.Ik ben dan ook altijd wel aan het experimenteren met populaire recepten of producten uit de supermarkt.In mijn basiskookboek ” Natuurlijk lekker basiskookboek” vind je bijvoorbeeld 100% meukvrije varianten op de beroemde Mars-reep, de Bounty-reep en Twix repen.Als kind at ik erg graag de zachte lava cakejes.Ik vond het naast verrukkelijk ook enorm spannend om zo’n cakeje aan te snijden.De vloeibare chocolade liep er dan meteen uit!

10441271_715433221851210_34949306670082174_n

Ik als kind na het eten van een lava cakeje! 

Lange tijd ben ik bezig geweest met het bedenken van ” het perfecte” meukvrije lava cakeje.En eindelijk is het me gelukt! En deel ik mijn nieuw verworven schat graag met jullie!

Dit heb je nodig:

  • drie eieren
  • drie eidooiers ( gebruik de eiwitten om deze heerlijke chocolademousse te maken! )
  • twee eetlepels stevia  sweet Xtra
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een reepje rauwe chocolade ( 45/50 gram, bijvoorbeeld Lovechock)
  • vijf eetlepels kokosolie/vert
  • 25 gram kastanjemeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.Vet drie ronde kommetjes ( andere vormpjes kunnen uiteraard ook) goed in met kokosolie, doe dit vrij dik, zodat de cakejes na het bakken gemakkelijk loslaten van de kommetjes.Klop de eidooiers, eieren en de suiker tot een romige lobbige massa.Dit duurt ongeveer 5/8 minuten.Breek de reep chocolade in stukjes en laat deze, terwijl de oven opwarmt, samen met de kokosolie in de oven smelten.Roer de chocolademassa vervolgens even goed door zodat de kokosolie goed in de chocolade is opgenomen.

IMG_7088

Voeg al kloppend de chocolade toe aan de ei-massa.Voeg tenslotte het meel toe en klop alles nog stevig door.Schenk de massa uit over de kommetjes.Bak de cakejes in het midden van de oven gaar in 12 minuten.Controleer daarna of ze al mooi zijn gerezen, en licht stevig aanvoelen.Zo niet, geef de baktijd dan nog 2/3 minuten extra.Laat kort afkoelen.Maak de cakejes voorzichtig met een spateltje los van de randjes van de kommetjes.Draai ze vervolgens erg voorzichtig om, en tik ze er voorzichtig uit.

IMG_7086

Je kunt de cakejes versieren met bijvoorbeeld vers fruit, haverroom, of stevia frost poedersuiker ( www.steviaproducts.be)

 

Een reactie op “Lava cakejes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *