MARINE VIS COLLAGEEN BLEND!

Ik ben sinds ongeveer twee jaar “ aan-de-collageen “ . Ik merk, dat het bij mij effect geeft, en besloot het daarom blijvend dagelijks toe te voegen aan mijn eetpatroon. Wil je alles lezen over collageen ? KLIK DAN HIER. Sinds 2023 verkopen we bij puur & fit onze eigen  100% natuurlijke rundercollageen ( hydrolysaat )  Dit is gecertificeerd ( grass-fed by liaf-control ) en afkomstig van grasgevoerde weiderunderen. We zijn op de markt van echte natuurlijke collageen een echte prijsplakker, want je betaalt voor de hoogste kwaliteit € 27,95 voor maar liefst 450 gram. Google maar eens een rondje, ik ben benieuwd of jij een goedkopere aanbieder kan vinden met exact dezelfde kwaliteit.

Ik ben er blij mee. 🙌 En met mij inmiddels velen, want de potten gaan iedere dag met bosjes tegelijk de deur uit. We zijn trots, dat we dit kunnen doen. Want voor collageen wordt sowieso de hoofdprijs gevraagd. En dan heb je meestal ook nog eens mega-slechte kwaliteit.
Collageen is hip, het is razend populair en het wordt dan ook in Nederland verkocht als een malle. IN MIJN ARTIKEL kun je lezen, wat de verschillen zijn tussen een gewone collageen versus een hydrolysaat, en of al die hippe collageen verzorgingsproducten nu echt werkzaam zijn of niet.

RUND OF VIS ?

Ik ontvang veel vragen over collageen, voornamelijk over de opneembaarheid tussen een collageen hydrolysaat uit vis versus een collageen hydrolysaat uit rund. De collageen hydrolysaat van Puur & fit is afkomstig uit de huid van grasgevoerde weiderunderen. Deze zijn overigens 100% gegarandeerd vrij van antibiotica, pesticiden, en ( groei ) hormonen. Het bestaat uit maar één ingrediënt : collageen. Er wordt niet alleen veel zorg en aandacht besteed aan de kwaliteit van de runderen, ook worden deze zo natuurlijk mogelijk gehouden. Bovendien wordt in productieprocessen op gedegen eigen onderzoek naar het effect van collageen op het lichaam getoetst. Het is goed oplosbaar in zowel warme als koude dranken, wat het veelzijdig in gebruik maakt. Het heeft een neutrale smaak. Het collageen poeder bevat 18 aminozuren die van nature ook in het menselijk lichaam voorkomen. Het is een zeer rijke eiwitbron met 10 gram eiwit per portie. In mijn ARTIKEL vertel ik over de opneembaarheid van een hydrolysaat collageen, en dat dit de meest onderstreepte onderbouwing had gekregen door de wetenschap, wat betreft de opneembaarheid. 
Op internet giert het van de artikelen, die vertellen, dat een vis collageen hydrolysaat beter opneembaar zou zijn. Hierdoor kwamen begrijpelijk veel vragen, want waarom kiest Puur & Fit daar dan niet voor ? Hoe zit dat ?

Er zijn inderdaad diverse studies ( KLIK HIER ) die aantonen, dat de opneembaarheid van een hydrolysaat uit vis iets beter zou kunnen zijn dan uit een hydrolysaat uit rund. Dit heeft veelal te maken met de collageen peptiden uit vis, deze zijn iets kleiner dan de peptiden die afkomstig zijn uit rund. Dit zou de opneembaarheid ten goede komen. Alle studies onderstrepen / onderbouwen dit echter niet, en het verschil in opneembaarheid is minimaal te noemen. Anders gezegd ontlopen vis en rundercollageen elkaar niet tot nauwelijks. Waar je heel goed op moet letten, en wat ik eerder ook aangaf, is dat je voor een GEHYDROLYSEERDE VARIANT kiest. En een variant kiest die geen andere toevoegingen heeft dan alleen het collageen. De hydrolysatie is het allerbelangrijkste aspect dat zowel de biologische beschikbaarheid als opneembaarheid bepaald.
Naast dat het wat betreft opneembaarheid nauwelijks iets uitmaakt, kan er ook wat kritischer worden gekeken naar de zware metalen in vis, zoals lood en arseen. Dit wordt voornamelijk gevonden in zogenoemd wild-gevangen-viscollageen. Tenzij een fabrikant kan aantonen dat deze 100% NIET aanwezig zijn, bijvoorbeeld door keurmerken en certificeringen, bevat vis-collageen altijd wel iets van deze verontreiniging. Ook dit was één van de redenen, waarom Puur & Fit koos voor een hydrolysaat rund-collageen, wat 100% garantie geeft op een 100% schoon product zonder ( groei ) hormonen, pesticiden en antibiotica.

Toch blijft de vraag naar een vis-collageen groot. We zijn daarom gaan kijken naar mogelijkheden, die meerwaarde bieden. We zijn er heel wat maanden mee bezig geweest en er is heel veel getest.  Zeker wat betreft vis-collageen, want we wilden 10.000% verzekerd zijn van zeer strenge controles op vervuiling. Maar we zijn echt met recht TROTS op onze eigen nieuwe VIS COLLAGEEN BLEND. 
 
 

EEN BLEND ?

We wilden met iets bijzonders komen, maar ook iets wat meerwaarde biedt tegenover de vele andere vis-collageen producten gezet. We kwamen uit op een blend, anders gezegd een mengsel waarin we wat aan de vis collageen hydrolysaat toevoegen. In dit geval gaat het om een natuurlijke vitamine C en… hyalyronzuur.  En dat is best een bijzondere aanvulling. Wat is het eigenlijk ? 
Het gaat om NATRIUMHYALURONAAT, een natuurlijk voorkomend zuur wat voorkomt in polysaccharide ( suiker ) wat zowel in onze huid als ons bindweefsel aanwezig is. Eén enkele hyaluronzuur-molecul is in staat om 1000 x zijn eigen gewicht aan water vast te houden, wat geleidelijk in de huid vrijkomt. Hyaluronzuur speelt anders gezegd een cruciale rol in de hydratatie van de huid. 
Naarmate we ouder worden, neemt het van nature aanwezige hyaluronzuur in ons lichaam af. Dit heeft o.a als gevolg dat onze huidkwaliteit afneemt, en we wat souplesse verliezen in onze spieren en gewrichten. Hyaluronzuur is daarom ontzettend gewild en populair in de cosmetische wereld. Het wordt bijvoorbeeld erg veel via injecties toegepast bij plastische chirurgie en behandelingen, en het wordt extreem veel gebruikt in de industrie. Ik denk dat iedereen inmiddels wel eens een potje crème heeft gezien “ met hyaluronzuur “ Helaas werken deze oplap-middelen maar tijdelijk, omdat de stof uiteindelijk weer wordt afgebroken in de huid. 
Alhoewel het dus van tijdelijke aard is, is hyaluronzuur wel degelijk zinvol. Het draagt zeker bij aan een goede hydratatie van de huid. Wat ook nog even goed is om te weten ; de zon is ook in dit verhaal de boosdoener voor een snelle / snellere afbraak van hyaluronzuur. Er zijn ook nog eens verschillen in hyaluronzuur. De meeste soorten hebben een té grote moleculaire structuur om voorbij de buitenste laag van onze huid te bekomen. Een te hoge moleculaire hyaluronzuur bereikt hierdoor de diepe lagen van de huid niet en zal alleen het huidoppervlak hydrateren. In de meeste huidverzorging vind je percentages tussen de 0,25-2,5%. Dit zet geen zoden aan de dijk, voor noemenswaardige voordelen moeten we uitgaan van op zijn minst 1% in de formule, dit is de hoogste concentratie om de vochtwaardes van de huid op peil te houden.
 
 
En dan het vitamine C, wat we hebben toegevoegd. Vitamine C ondersteunt de werking van collageen, het zorgt o.a tot vorming van collageen voor normale werking van kraakbeen, botten en…onze huid. Vitamine C is  eigenlijk niet nodig om bij te suppleren ( uitzonderingen daar gelaten) omdat het in ons dagelijks voedsel voorkomt. Niet alleen in verse producten zoals groente en fruit, maar ook als conserveermiddel ( ascorbinezuur, onder E nummer E300 ) We plassen een teveel ook gewoon uit. ( KLIK HIER voor meer info ) 
In deze blend hebben we gekozen voor biologische ACEROLA BES. Dit is een kleine bes, wat voornamelijk groeit in het Amazonegebied. Ze hebben iets weg van kersen, en staan enorm goed aangeschreven als een zeer grote bron van vitamine C. Het bevat bijvoorbeeld maar liefst DERTIG keer méér vitamine C dan een sinaasappel. Daarnaast bevat de bes vitamine A, B1 , B2 en B3, en zeer waardevolle mineralen als calcium, ijzer, magnesium en fosfor. Daarnaast staat de acerola bes bekend om het uitzonderlijke hoge aantal aan polyfenolen, nutriënten die onder de grotere antioxidanten vallen. We weten inmiddels, dat antioxidanten zeer cruciaal zijn bij het verouderingsproces van de mens. 
 

PUUR EN ZUIVER / MSC GECERTIFICEERD, LEKKERE SMAAK! 

 
De collageen blend wordt in basis gemaakt van de huid van duurzame wild gevangen kabeljauw, schelvis en koolvis (in volgorde van gewicht). Het is gegarandeerd vrij van GMO en vrij van elke kunstmatige toevoeging, om de zuiverheid en hoge kwaliteit te garanderen. Daarnaast zijn er zeer strenge controles op mogelijke ( resten) van vervuiling. Deze blend bevat per portie van 11 gram 75 mg vitamine C en 125 mg hyaluronzuur. Het vis collageen hydrolysaat omvat het type 1 ( MSC ) .
Veel mensen vinden collageen smerige noodzaak. Ze slikken het tegen heug & meuk iedere dag door de keel , maar als fijn wordt dat in de meeste gevallen niet ervaren. Daarom worden er aan veel collageen poeders zoetstoffen toegevoegd om de smaak te maskeren. Omdat wij echte biologische acerola bes gebruiken, krijgt de blend van nature een zeer fijne, mild zoete smaak . Ik ben zo’n “ die-hard” figuur, wat het poeder droog in de mond neemt. Ik vind dit nu helemaal niet erg, want het smaakt echt zelfs lekker. Ik ben er dus echt geweldig blij mee!
WAAROM JE BETER KUNT KIEZEN VOOR EEN GECERTIFICEERDE COLLAGEEN….
Okay, je wilt collageen gaan gebruiken, en je bent er ook uit, welke. Het moet een hydrolysaat / peptide vorm zijn. Als je denkt, dat je dan klaar bent, heb je het mis, want dan begint het pas. Ik heb het voorwerk al voor jullie gedaan, puur & fit nam het stokje over om met de meest hoogste kwaliteit te kunnen komen, en….vooral gecertificeerd. Waarom is dat eigenlijk nu zo belangrijk, dat het moet gaan om gecertificeerde soorten ?
Wel, zoals je hierboven kon lezen, heeft dat veel te maken met de KWALITEIT. Gecertificeerde soorten ( soorten die een keurmerk dragen ) moeten een veel strengere wet en regelgeving onderhouden, wat zeker voor de werking van collageen ontzettend belangrijk is. De werking van het collageen wordt via deze weg beter gecontroleerd en gewaarborgd. Er wordt erg veel geld en tijd gestopt in werking en kwaliteitscontrole. Dit ontbreekt bij niet gecertificeerde soorten / massale producties. Ook kunnen deze massale producten minder goed tot niet getraceerd worden. Dus waar de collageen echt wordt gemaakt en uit welke grondbeginselen. Dat kan makkelijk om slacht afval gaan. Ook hebben bewerkingsprocessen uiteraard invloed. Dit kun je bij ongecertificeerde soorten nauwelijks tot niet controleren.
Collageen is extreem populair geworden. Er is gigantisch veel aanbod. De wildgroei is daarom ook enorm groot geworden, we kunnen ook een pot runder collageen bij de Action kopen voor €9,95 / 240 gram. Dat lijkt uiteraard een koopje, maar de vraag blijft WAT je koopt. Er zijn geen enkele wegen om de bron te traceren, er zijn geen keurmerken aanwezig en de informatie is standaard en vaag. Ik zou de werking hiervan dan ook nooit kunnen garanderen. Of dat het vrij is gebleven van antibiotica, pesticiden en / of groei hormonen. Want het geeft nergens maar één garantie.
Het loont daarom echt de moeite, om wat tijd te steken in welke collageen / welk merk je koopt. Het puur & fit team heeft het huiswerk goed gedaan, zodat jij dit niet meer hoeft te doen en met een gerust hart de runder / en / of vis collageen blend zonder zorgen kunt gebruiken.
VIS COLLAGEEN OF RUNDER ??
De vraag die ik aan zie komen : wat is dan “ beter ?” De rund of de vis ? Als je het bovenstaande hebt gelezen, weet je, dat het in principe niet heel erg veel uitmaakt qua werking. Het gaat er dus voornamelijk om, waar jij je voorkeur aan geeft. Zo kun je meer van vis houden dan van rund, of vind je de runderen collageen een vieze nasmaak geven. Je kunt eigenlijk met deze twee nooit de plank mis slaan. Puur & fit heeft echt ontzettend veel tijd ( en geld! ) gestoken in kwaliteit en zuiverheid. We willen graag het beste aan kunnen bieden, waar we 100% achter staan. De keuze is aan jou. Wat ik zelf doe, is afwisselen. Dan bestel ik weer een pot ronder collageen, dan de vis blend. Dit houdt in mijn beleving de werking optimaal.

WAAR KAN IK BESTELLEN ?

wil je de vis collageen blend bestellen ? KLIK DAN HIER

wil je de runder collageen bestellen ? KLIK DAN HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *