Milkshake drink

Het is een soort kruising tussen een milkshake en een drinkyoghurt, deze verrukkelijke drink! Het omvat niet meer dan drie ingrediënten en is koolhydraat arm, suikervrij ( op de natuurlijke vruchtensuikers na) en bijzonder geschikt voor mensen die wat gewicht moeten verliezen.

SAM_1567

Dankzij de toevoeging van johannes broodpitmeel krijgt deze drink een volle, romige smaak en een dikke structuur. Terwijl er niets aan melk of room is toegevoegd! Johannes broodpitmeel kun je kopen in de biowinkel. Let erop, dat het enkel bestaat uit johannes broodpitmeel. Aan veel varianten wordt bijvoorbeeld maltodextrine toegevoegd. Een groot voordeel van johannes broodpitmeel: het is bijzonder rijk aan voedingsvezels!

Je kunt zowel verse als diepvries aardbeien gebruiken. Ik adviseer je om diepvries aardbeien te gebruiken. Deze geven direct een betere textuur aan de drink. Verzeker jezelf ook, dat je blender of keukenmachine in staat is ijs te vermalen, anders kan het je je motor kosten. Ik gebruik altijd mijn hoge snelheidsblender voor dit soort recepten.

Dit heb je nodig:

vijf ( liefst diepvries) aardbeien

10 druppels greensweet stevia chocolade + 8 druppels greensweet vanille

twee flinke eetlepels johannes broodpitmeel

een liter water

SAM_1565

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in de blender en laat op hoogste snelheid net zolang doormalen tot de aardbeien volledig zijn opgelost. Schenk de milkshake drank over in een schone glazen fles, en zet in de koelkast. Drink het zo gekoeld mogelijk, dan is hij op zijn lekkerst!

SAM_1566

Je kunt uiteraard ook andere stevia druppels gebruiken. Zo kun je de aardbeismaak versterken door in plaats van chocolade druppels de aardbei druppels te gebruiken. Of je kiest lekker zelf je eigen smaakjes.

SAM_1568

Deze milkshakedrank bevat gemiddeld PER LITER:

  • 135 kcal
  • 7 gram koolhydraten, waarvan 4 gram suikers uit natuurlijke fruitsuikers
  • 2,1 gram eiwitten
  • 29 gram voedingsvezels

Omdat er gewerkt wordt met natuurlijke voedingsmiddelen is deze voedingswaarde richtlijnig opgesteld.

Een reactie op “Milkshake drink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *