Oaty shot
Deze muffin is zeer bijzonder. Het bevat zeer belangrijke voedingsstoffen wat deze muffin tot een ware gezondheidsbom maakt. Ideaal voor na het sporten, als gezonde snack tussendoor, of gewoon lekker voor de lunch. Het is ook nog eens zeer eenvoudig om te maken. Dit recept vraagt om een weektijd vooraf. Zet 500 gram havermout in ruim water te weken, liefst 24 uur, maar korter kan ook: 4-8 uur. Laat de mout na het weken goed uitlekken, probeer zoveel mogelijk vocht uit de mout te krijgen. Dit recept is geschikt voor veganisten.
Dit heb je nodig:
- 500 gram geweekte/uitgelekte havermout ( zie hierboven)
- drie grote bananen, gepureerd
- 100 gram verse boerenkool/blad, gewassen en gedroogd
- 100 gram walnoten
- 100 gram zonnebloempitten
- twee eetlepels erythritol suiker
Om te garneren:
granaatappel pitten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik muffintrays voor zes grote muffins. Knip uit bakpapiervellen vierkante stukken. Roer de banaanpuree door de mout. Druk steeds een velletje bakpapier in een vorm en vul deze met de mout. Draai in het midden met de bolle kant van de lepel een kuil. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Maal in de keukenmachine de boerenkool, walnoten, erythritol en zonnebloempitten tot een gladde massa. Vul de muffins op met een laagje boerenkoolmengsel, en bestrooi met de granaatappel pitten.