Pittige bitterballetjes

Laat het feest maar beginnen met deze hartige vegetarische bitterballetjes! Gemaakt met gerookte tempeh. Je kunt uiteraard ook kiezen voor gewone, GMO-vrije tempeh, die je zelf marineert.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gerookte tempeh ( op eiken spaanders gerookt, biowinkel van het merk Vegetaria)
  • 100 gram gestoomde bloemkoolroosjes*
  • 100 gram gekookte knolselderij
  • 100 gram gekookte spruiten
  • vier eetlepels kerrie madras kruiden ( bijvoorbeeld Jonnie Boer) of andere kruiden
  • twee flinke scheuten tamari
  • een snufje keltisch zeezout
  • een groot ei

* Je kunt ook voor andere gekookte groente kiezen. Zorg voor 300 gram gekookte groente!

Om te paneren:

  • twee eieren, losgeklopt
  • ( liefst homemade) paneermeel, of biologisch glutenvrij paneermeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine de groente,kruiden, het ei, tamari en de tempeh in blokjes tot een stevige massa. Doe wat paneermeel in een diep bord. Zet de losgeklopte eieren naast de paneermeel. Draai steeds kleine balletjes uit het beslag uit de kom van de keukenmachine, haal ze eerst royaal door de paneermeel en vervolgens door de losgeklopte eieren, leg op de bakplaat. Bak de balletjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, afhankelijk van hoe krokant je ze wilt. Laat goed afkoelen.

IMG_6211

Lekker met homemade mosterd ( zie recept basiskookboek) of homemade currysaus! 

 

IMG_6209

 

Een reactie op “Pittige bitterballetjes

  1. Hoi Monique,
    Klopt je beschrijving van het paneren van de balletjes? Ik dacht dat ze 2 x door het paneermeel moesten.
    Groetjes en eet smakelijk alvast,
    Lennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *