Pompoensoep

Als ik ergens dol op ben, wakker voor kan worden gemaakt, mij nooit verveelt, ik iedere dag wel kan eten, is het POMPOEN! Ik lust ze met huid en haar, en in alle varianten. Ik schil pompoenen nooit, als dit niet nodig is. De meeste pompoen ( voor consumptie) zijn met schil eetbaar. Meest populaire pompoensoort is de oranje pompoen, gevolgd door de flespompoen. Deze zijn het gehele jaar verkrijgbaar. Rond Oktober ( niet voor niets mijn lievelingsmaand van het jaar, niet in de laatste plaats vanwege de pompoen-tijd!) komen de verse pompoenen weer volop op de markt en ik kan er dan werkelijk geen genoeg van krijgen. Verse pompoenen uit het seizoen smaken 10 x beter dan buiten het seizoen. Meest favoriet bij mij is de groene pompoen. Deze kun je al in Augustus vinden in de biowinkel. Meer over deze knetter-gezonde kanjers kun je hier lezen.

Met pompoen kun je alle kanten op. Ik ben er dan ook al aardig mee ” aan de haal” gegaan in mijn recepten. Je vind vele lekkere recepten op de receptenpagina. Deze heerlijke, maar vooral zeer eenvoudige soep is mijn absolute favoriet in de herfstperiode! Kies, als je net als ik, de schil mee-eet, voor biologische pompoenen. Deze zijn niet bespoten. Je kunt in dit recept ieder gewenste pompoensoort gebruiken!

 

Dit heb je nodig:

( voor twee volle kommen soep)

  • een biologische flespompoen, gewassen, in stukken gesneden, 15 minuten gekookt ( water afgieten)
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een eetlepel vanille bourbon
  • enkele druppels pure vanille extract
  • een eetlepel vers gedroogde lavaswortel
  • een theelepel komijnpoeder
  • 100 ml water
  • een halve theelepel groene stevia

Zo maak je het:

Doe de gekookte stukken pompoen in een pan samen met de rest van de ingrediënten. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur laag draaien, en met een staafmixer pureren tot een gladde soep. Laat de soep met deksel op de pan nog 5 minuten pruttelen. Schenk uit over de kommen.

 

gy pompoensoep1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *