Prei plaat koek

Met prei kun je alle kanten op. Lees alles over prei, door hier te klikken.   Prei wordt vaak gebruikt in gerechten, maar je kunt er ook perfect mee bakken. Deze heerlijke prei plaat koek is zoals de naam al verklapt, op een bakplaat gebakken. Dit zorgt ervoor dat de koek goed gaart.

IMG_2285

Koop liefst biologische prei, deze bevatten nog veel groen blad. Gebruik middelgrote preien, kun je alleen maar kleine en dunne preien kopen, gebruik dan drie preien in plaats van de aangegeven twee. De koek is niet vegan, maar je kunt de eieren prima vervangen met drie flinke eetlepels ei-vervanger, waar je een papje van maakt en verder als ei kunt doorverwerken. KLIK HIER voor recept en uitleg. De koek is 100% meukvrij, bevat geen gluten, koemelk en vervelende additieven.

Dit heb je nodig:

  • twee middelgrote biologische preien, in stukken gesneden
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 675 gram volkoren boekweitmeel
  • twee verse eieren of indien vegan, drie eetlepels ei-vervanger
  • twee volle eetlepels kerriepoeder
  • een volle eetlepel bieslook
  • een volle eetlepel oregano
  • een snufje keltisch zeezout
  • havermelk, of amandelmelk of andere plantaardige melk

Om te garneren:

  • gedroogde bami of nasikruiden

IMG_2284

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de prei in de keukenmachine tot een zeer fijne massa. Voeg de prei bij de rest van de ingrediënten, voeg steeds beetjes melk toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort op de bakplaat en maak er een vierkante koek van. Bestrooi de koek royaal met de bami/nasikruiden. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren.

IMG_2286 IMG_2283

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *