Review TISSERAND aroma SPA diffuser

Ik hou erg veel van etherische oliën. Daar heb ik eerder al veel over geschreven. Ik ontdekte het ongeveer vier jaar geleden, toen ik wanhopig op zoek was naar natuurlijke middeltjes om de muggenplaag van mijn lijf te houden. Sindsdien gebruik ik regelmatig de pure en zuivere oliën, want dat is wel een belangrijk dingetje, waar ik later in dit review ook op terugkom. Ik druppel iedere avond wat lavendel en / of eucalyptusolie op mijn kussen, daar val ik heerlijk op in slaap. Het werkt ontspannend en de kamer gaat er ook heerlijk van geuren. Wil je alles lezen over etherische oliën? KLIK HIER. Je leest in dit artikel tevens alles over het kwaliteitsmerk, en wat mij betreft BESTE merk op gebied van etherische oliën: TISSERAND.

Over deze Tisserand ga ik het in dit review opnieuw hebben. Zj hebben namelijk onlangs een aomadiffuser op de markt gezet. Ik heb in mijn huis aardig wat waxinelicht houders, waarboven ik wat olie verwarm om een heerlijke nevel in huis te creëren. Erg sfeervol en leuk, maar ik vind het branden eigenlijk nooit zo’n ideaal iets. Ook zijn waxinelichten brandgevaarlijk. Een aromadiffuser is in veel opzichten een betere keuze. Ik kreeg onlangs van www.mygreenuniverse.eu, de krachtige motor in de Benelux achter TISSERAND, een aromadiffuser thuisgestuurd om uit te proberen. Ik ontving er vier diffuser-oliën bij. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Wat is het en is het wat?

WAT IS EEN AROMADIFFUSER?

Een aroma diffuser, ook wel etherische-olie-diffuser genoemd, is een soort beneveling-apparaat, die via waterverdamping met etherische olie een zeer ontspannende en fijne geur verspreidt. Het verdampt de etherische olie op een zeer milieuvriendelijke manier. Daarnaast werkt het al luchtbevochtiger. Het kraanwater wordt in het apparaat omgezet in stoom dankzij zeer hoge frequentie-trillingen. Hierdoor ontstaat direct een koude verneveling , en blijven de moleculen van de etherische oliën intact. Dit geeft meteen ook een therapeutische werking op ons brein.
Aromadiffusers zijn het gehele jaar door te gebruiken. Omdat er veel etherische oliën zijn met verschillende effecten op lichaam en geest, kun je de diffuser ook inzetten als je bijvoorbeeld verkouden bent. De nevel helpt, om een kamer te desinfecteren, en kunnen zeer effectief helpen bij ziekte en herstel na ziekte. Gebruik je bijvoorbeeld zuivere en pure pepermunt en / of eucalyptusolie, kan dit je verstopte neus opheffen. Andere zeer geschikte oliën tegen verkoudheid zijn teatree, kruidnagel en tijm.
Er zijn verschillende soorten aromadiffusers, waarvan de koude nevel diffusers meest prijzig zijn. Dit komt omdat deze meest effectief zijn bevonden. Het is ook ontzettend belangrijk, om zuivere en pure etherische oliën te gebruiken.
Naast een heerlijke geur geeft de aromadiffuser ook veel ontspanning. Zeker een diffuser gecombineerd met licht. Dit kan bijvoorbeeld enorm helpen om ontspannen en beter in slaap te vallen. De meeste diffusers zijn gemaakt van plastic, maar er zijn ook glazen en stenen diffusers waarvan wordt gezegd, dat deze minder werkzaam zijn.

DE AROMA SPA DIFFUSER VAN TISSERAND

De aromadiffuser die ik kreeg thuisgestuurd van het hoog aangeschreven olie-merk TISSERAND is gemaakt van BPA vrij kunststof. Het bestaat uit twee delen. Het werkt op stroom, via een adapter. Dit zit er allemaal bij geleverd. Het is een fraaie diffuser, dus erg leuk neer te zetten in je huis. Het apparaat is muisstil, en weegt bijna niets. Het heeft een diameter van 10 cm, en 14 cm hoogte. Deze diffuser combineert de voordelen van aromatherapie en chromatherapie ( kleurentherapie0 dankzij de lichtfunctie. Deze functies zijn los van elkaar te gebruiken. De nevel valt via kleine belletjes die door de ultrasone trillingen uiteen en geeft een zeer aangename geurige mist.

In dit filmpje toon ik hoe simpel hij werkt. Het is een kwestie van adapter in het stopcontact, de container met kraanwater vullen, daarin tot 6 druppels zuivere olie druppelen, kap erop zetten en de knopjes aandrukken.
Het apparaat  gaat direct nevelen. Het schakelt automatisch uit, als het waterniveau in de tank uitgeput raakt.
Gebruik liefst KRAANWATER. Gedistilleerd water kan invloed uitoefenen op de effectiviteit. Het is daarom beter om gewoon kraanwater te gebruiken. Nog een belangrijk detail: gebruik per watertank nooit méér dan 5-6 druppels etherische olie. Teveel olie heeft een averecht effect. Het gaat echt niet meer nevelen of geuren van meer olie. 5-6 druppels is meer dan voldoende.
Er zijn speciale olie-mengsels op de markt die speciaal voor de diffuser zijn ontwikkeld. Maar je kunt ook gewoonenkele pure etherische oliën gebruiken, en deze zelf naar keus mengen. In de zomermaanden is citrus gecombineerd met pepermunt bijvoorbeeld heerlijk. Wil je graag de speciale oliën voor de diffuser? KLIK HIER.

ZUIVER EN NAMAAK

Er zijn heel veel etherische oliën op de markt. De prijsklassen lopen zeer sterk uiteen, afhankelijk van puurheid en toevoegingen. Hoe duurder, hoe puurder…dit geldt zeker voor etherische olie. Kwaliteit speelt bij etherische olie een enorm grote rol. Er zijn veel namaak oliën op de markt. De goedkopere oliën of oli¨´n die allen één zelfde prijs hebben, zijn oliën waaraan bijvoorbeeld pesticiden zijn toegevoegd, of niet op een juiste manier zijn gedistilleerd. Daarnaast worden deze varianten op pure oliën aangelengd met synthetische stoffen, neutrale plantaardige oliën, maar ook essentiële oliën die éénzelfde scheikundige samentelling van “ the real thing” bevatten. Het is knap lastig voor de consument, om een goede olie te herkennen. Niet alles valt namelijk te testen en te controleren. O.a de pesticiden en de zware metalen kunnen nauwelijks worden herkend.  Er zijn een aantal punten, waarop je kunt letten bij het kopen van etherische olie:
1) EEN VEEL TE LAGE VERKOOPPRIJS
Net als bijvoorbeeld bij  kokosoliën, zijn etherische oliën vrij lastig op prijs te beoordelen. Net als in de wereld van kokosoliën mogen fabrikanten hun eigen prijs bepalen. Maar als een verkoopprijs echt ‘ to good to be true” is, dan kun je daar absoluut je vraagtekens bij zetten. Het winnen van etherische olie is een zeer kostbaar verhaal. Voor een liter lavendel olie is al snel zo’n 160 kilogram lavendelbloemen nodig. Op een flesje van 15 ml valt er geen enkele winst te behalen, als deze onder de € 4 of € 5 euro wordt aangeboden. Je kunt er dan vrijwel zeker van zijn, dat deze olie niet loepzuiver is en mogelijk toevoegingen bevat. Ook kun je nalopen of een fabrikant biologisch werkt.
2) 100 % PUUR
Zuiverheid is één van de belangrijkste voorwaarden voor een goed wekende olie. Zorg er sowieso voor, dat je een flesje kiest waarop “ 100% puur” staat af te lezen. Helaas wil dit nu ook niet altijd zeggen dat het daadwerkelijk om pure olie gaat omdat veel fabrikanten de gok wagen en het risico nemen tegen de lamp te lopen en een boete te riskeren. Het is verstandig, om een merk daarom vooraf altijd te googlen. Zeker betreft etherische oliën is het belangrijk, dat je een 100% zuivere olie kiest. Namaak geeft vast een lekker geurtje af, maar werkt niet echt therapeutisch.
3) KIES DONKER GLAS
Etherische oliën zijn zeer gevoelig voor licht en andere invloeden van buitenaf. Als een fabrikant zijn vak verstaat, gebruikt hij dan ook alleen donker glas om zijn olie in te verpakken. Etherische olie is ook gevoelig voor oxidatie. Het flesje moet daarom een zeer kleine druppel uitgang bezitten, waardoor je ten eerste nooit teveel olie tegelijk kunt gebruiken, maar dit voorkomt ook dat er teveel lucht bij de olie komt. Heeft een flesje dus geen druppel dop, koop het dan niet. Het verkort de houdbaarheid aanzienlijk.
4) DOE DE OLIE TEST
Etherische oliën zijn, op enkele soorten na, niet vettig. Etherische oliën als Romeinse kamille, vetiver, jasmijn, patchoeli en sandelhout zijn wat vetter, en te herkennen aan de donkere kleuren. Daarom kun je etherische olie ook druppelen op je kussensloop. Aan namaak varianten worden vaak, om het volume te vergroten, plantaardige oliën toegevoegd. Je kunt met een zeer simpele truc zien, of je een gemengde namaak olie in huis hebt, of een 100% pure olie.
Laat op een vel papier enkele druppels etherische olie vallen, en laat dit tenminste 3 uur liggen. Zijn er kringen ontstaan op het papier? Dan heb je een namaak olie te pakken.  Pure olie ( op de soorten die ik eerder noemde na) laat geen oliekringen achter.
5) KIES BETROUWBARE MERKEN
Hartstikke leuk hoor, al die rijen etherische oliën in talloze winkels, die voor een prikkie worden aangeboden. Maar echte garantie kunnen ze ons nauwelijks geven. Een hoog aangeschreven kwaliteitsmerk wel. Deze waarborgt zijn producten en levert 100% garantie op puurheid en een juiste productie. Lees jezelf goed in op een merk, waar jij je oog op hebt laten vallen. Google vooral op ervaringen. Nog even dit betreft merken: er zijn heel veel etherische olie-merken op de markt die onder MLM ( multi level marketing ) te werk gaan. In regel geldt dat deze oliën twee x zoveel duurder betaald moeten worden. Tisserand is geen MLM onderneming, en hanteert daarom ook vriendelijke prijzen.

HOE ZIT HET MET HUISDIEREN?

Er gaan enorm veel verhalen te ronde over de invloed van de nevel op huisdieren. Dit zou zelfs zo gevaarlijk kunnen zijn, dat huisdieren kunnen komen te overlijden . Gelukkig berust dit op een broodje-aap verhaal, maar er zijn wel degelijk punten waar op moet worden gelet. Het betreft voornamelijk katten. Deze missen belangrijke lever-enzymen die de mens wel heeft. Deze enzymen zijn nodig om de bestanddelen van de etherische oliën om te zetten Nu loopt dit gelukkig zo’n vaart niet, en zolang je de diffuser op DE JUISTE MANIER gebruikt ( bijvoorbeeld nooit meer dan 5/6 druppels per watertank laten oplossen) en zorgt voor voldoende ventilatie in huis. Zorg ervoor, dat de kat de ruimte heeft om zich te verplaatsen. Laat de kat ook niet te dichtbij de diffuser komen, om te besnuffelen. De oliën waarvan bekend is dat katten hiervoor opmerkelijk iets gevoeliger zijn , zijn tea-tree, en nootmuskaat. Zolang je de diffuser dus gewoon op de normale manier gebruikt, en voldoende ventilatie hebt in huis, kunnen katten hier prima mee omgaan.
Honden en andere huisdieren lijken geen enkel probleem te ervaren, sterker nog, etherische oliën worden gebruikt bij aromatherapie voor honden. Gebruik de diffuser zowel rondom mensen als dieren met gezond verstand.
….PRACHTIGE en rustgevende kleuren…..

WAT VIND IK ERVAN?

Ik kan niet anders dan super-enthousiast zijn. Wat is dit een leuk ding! 😉 En het werkt echt heel ontspannend. Ik heb hem nu twee dagen in gebruik gehad en mijn huis geurt heerlijk. Daarnaast geeft het mij daadwerkelijk wat innerlijke rust. Iets wat bij mij toch erg welkom is. Ik ben er dan ook echt heel erg blij mee!

WAAR KAN IK BESTELLEN?

TISSERAND is een uniek merk. Dit betekent, dat je deze pure etherische oliën niet in het schap van de Etos terug zult vinden. Tisserand zoekt zijn verkooppunten zeer kritisch uit. www.mygreenuniverse.eu is de grootste TISSERAND leverancier in de Benelux. Via deze zeer betrouwbare webwinkel ( ik sta daar ook 100 % garant voor!) kun je vrijwel iedere TISSERAND olie bestellen, maar ook veel aanverwante producten. De aroma SPA diffuser kost € 45.95. KLIK HIER om de diffuser direct te bestellen.

MEGA  48 uurs KORTINGSACTIE!!!!!!!!

Ik mag van www.mygreenuniverse.eu maar liefst 20% korting geven op de aroma spa diffuser + op de vier oliën:

– SLEEP BETTER

– HIGH ENERGY

TOTAL DESTRESS

-MIND CLEAR

 • Zolang de voorraad strekt
 • Kortingsactie is geldig van zaterdag 6 Maart 2021 tot zondagavond 7 Maart 2021 ( tot 24.00 )
 • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van my green universe via [email protected]

KLIK HIER om de diffuser te bestellen

15 Reacties op “Review TISSERAND aroma SPA diffuser

 1. Ik zou graag willen weten of de Lampe Berger die ook met olie werkt -maar die wordt zodanig verhit op een steen door een brander dat er moleculen vrijkomen die bijvoorbeeld de onaangename geurmoleculen ‘vangen’ zodat die worden geëlimineerd- net zo goed werkt als de diffuser, of is het een ander principe/systeem? Ik heb thuis al twee lampe Berger staan en die werken naar tevredenheid. Wel gebruik ik alleen de olie die er bij hoort, van Lampe Berger zelf.(hoge kwaliteit)

  • ik ben niet bekend met deze lampen, maar deze diffuser verhit niet. Door trillingen wordt er koude nevel ontwikkeld waardoor de moleculen in de olie intact blijven.

 2. Hoeveel water kan erin en hoelang kan de diffuser aansluitend aanstaan?

  • Hallo Marlies,
   Er gaat ongeveer 150-200 ml water in en het apparaat blijft dan ongeveer 3 uur actief voordat het water op is.
   Hou er wel rekening mee dat een lange tijd achtereen niet veel extra meerwaarde oplevert, omdat onze reukorganen aan de geur wennen, en daarom met langere inschakeling het effect beperkt is.
   Dus geniet ervan, maar wel met mate 😉

 3. Ik wil hem op onze slaapkamer zetten ,om dat onze katten op bed slapen vind ik het fijn dat het daar lekker ruikt ,kan dat geen kwaad voor onze katten en welke geur kan ik dan het beste gebruiken

 4. Zit er geen timer bij ?
  Dat toestel blijft dan verder draaien als je in slaap valt…
  Zou ik hiervoor namelijk willen uitproberen, maar als dat het ongeveer 3 u aan kan…

  • Hai, nee, geen timer maar hij blijft uren achtereen nevelen. Succes!

 5. Hoi Monique ik brandde altijd wierook in mijn massage praktijk. Maar na jouw blog over wierook en dat van Juglen Zwaan heb ik vanochtend deze diffuser en eucalyptus olie van Tisserand besteld. Bedankt voor jouw onderzoek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *