Rode kool-appelmoesspread

We zien steeds meer hippe spreads op de markt verschijnen. Allen hebben ze gemeen dat ze ons wijs willen maken dat het gaat om gezonde spreads. Vaak gaat het om spreads die bomvol zitten met suiker, zout en conserveermiddelen. Gezond????

IMG_1579

Maar geen nood. Want wist je, dat NIETS meer eenvoudiger is om zelf ( boterham) spreads te maken???? In mijn uitgebreide artikel vind je talloze gezonde varianten op meest populairste broodbellegingen. Deze spread is heerlijk en ECHT gezond. De spread kun je gebruiken op de boterham, op toast, crackers, uit het vuistje….kortom, overal inzetbaar! Ook geschikt als groente/fruithapje voor kinderen. Ik maak alles echt zelf zoals jullie weten, en dus maak ik ook mijn rode kool en appelmoes zelf. Klik hier voor naar het recept te gaan voor appelmoes, en klik hier om naar het recept te gaan voor rode kool.

Je kunt uiteraard voor een gemakkelijkere manier kiezen en een potje biologische rode kool kopen en een potje biologische appelmoes zonder toevoegingen. Onthou wel, dat deze potjes suiker bevatten.

Dit heb je nodig:

( voor een grote volle pot)

  • 350 gram homemade appelmoes
  • 350 gram gekookte rode kool, fijn gemalen
  • een mespuntje vanille bourbon ( optioneel )
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een theelepel Xantaangom of johannes broodpitmeel

IMG_1578

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in de hoge snelheidsblender of blender of keukenmachine en maal tot een stevige spread. Giet over in een schone, goed afsluitbare pot, en bewaar in de koelkast ( ongeveer een week houdbaar)

IMG_1580

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *