Sweet lentil buns ( zoete linzen broodjes)

Wist jij, dat linzen behoren tot één van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld? Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten en vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn linzen ( zelfs biologisch) niet duur. Het is daarom duurzaam, toegankelijk en lekker! Linzen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze niet alleen eten bij een maaltijd, maar ook bakken, stomen en vermalen tot meel. Deze verrukkelijke zoete broodjes zijn gemaakt van groene linzen. Ze zijn ontzettend voedzaam, vullend, en geven goede energie.

IMG_2377

Dit recept bevat eieren, waardoor het niet geschikt is voor veganisten. Wil je de broodjes veganistisch maken? Vervang de eieren dan met twee eetlepels ei-vervanger, waar je een papje van maakt. Verwerk het papje als eieren door de rest van de ingrediënten.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gekookte groene linzen, uitgelekt
  • drie eetlepels Greensweet-stevia BROWN bruine basterdsuiker *
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • 300 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water
  • twee eieren

Voor de topping:

Greensweet-stevia BROWN bruine basterdsuiker*

(* Heb je geen BROWN suiker? Je kunt dit ook zeer eenvoudig zelf maken, KIK HIER voor het recept. Je kunt ook Greensweet-stevia sweet Xtra gebruiken. )

IMG_2375

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine de linzen samen met de suiker en bakpoeder tot een smeuïge massa. Roer de rest van de ingrediënten erbij en voeg eventueel nog wat warm water toe als de massa te droog blijft. Maak rondjes uit het deeg/beslag en leg op de bakplaat. Bestrooi de broodjes royaal met de bruine basterdsuiker. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_2376

 

 

3 Reacties op “Sweet lentil buns ( zoete linzen broodjes)

  1. Lijkt me lekker, maar hoeveel eieren moeten erin? Zou je het ook met oranje linzen kunnen maken of worden die te papperig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *