Vegan amandel chocoladespread

Ik kan mij blijven verbazen over het gigantische aanbod in choco-pasta’s en spreads die alsmaar blijft groeien. Vrijwel alle varianten bestaan uit suiker, palmvetten en andere transvetten. Het zijn dan ook ZEER ONGEZONDE producten, terwijl dit helemaal niet HOEFT. Het kan namelijk gezond. Ik maak al jaren mijn brood-beleg zelf, er is niets eenvoudigers dan dat. Kijk eens bij ‘ recepten ‘ voor mijn vele recepten, of KLIK HIER

Eén van mijn eigen favorieten is deze super-simpele amandel choco-spread. Ik maak hem veel voor kinderen, die zijn er echt dol op. Deze spread bevat maar vijf ingrediënten, is 100 % meukvrij, vrij van lactose/koemelk, gluten, suiker, en is 100% vegan.  Dankzij de cacaonibs krijgt de spread een crispy bite. Ik vind deze spread het lekkerste op crackers ! Je kunt de pot vrij lang bewaren op de bovenste plank in de koelkast. Gebruik liefst een weck pot om in te bewaren, deze sluit goed luchtdicht af.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. doe het amandelmeel , cacaopoeder en stevia samen met 200 ml water in de blender en maal dit op hoogste stand
  2. voeg beetjes water toe tot er de gewenste dikte is ontstaan
  3. roer de cacaonibs erdoor, en stort in een glazen weckpot.

3 Reacties op “Vegan amandel chocoladespread

  1. Chocoladepasta maak ik van zijden tofu, dadels, cacaopoeder en een lepeltje kaneel. Het recept met de amandelen ga ik volgende week proberen. Ik laat niet vaak een reactie achter maar ik ben een trouwe fan.

    • Er is niks mis met suiker, als het maar verpakt zit in zijn natuurlijke product, zoals fruit. En dadels of dadelstroop is de beste bron van zoetstof die je kunt gebruiken, omdat het boordevol andere voedingsstoffen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *