Vegan tulband cake

HHHMMMMM….Daar kun je mee voor de dag komen! Wedden dat zelfs de grootste suikerjunk deze cake kan waarderen? De cake is verrukkelijk smeuïg, 100% meukvrij en geschikt voor veganisten.

IMG_2879

Je hebt voor dit recept een tulbandvorm ( middenmaat of groot) nodig. Deze kun je kopen in baken kookwinkels en via internet. Je kunt uiteraard ieder gewenste andere vorm gebruiken!

Dit heb je nodig:

Voor de eerste laag:

  • 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • drie eetlepels biologische erythritol + 5 druppels zuivere stevia
  • een koffiekopje pompoenpitten
  • warm  water

Voor de chocoladelaag:

  • 45 gram biologische magere cacaopoeder
  • twee eetlepels biologische erythritol + 2 druppels zuivere stevia
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 300 gram havermoutmeel
  • een koffiekopje Sultana rozijnen ( geweekt en uitgelekt)
  • warm warer

Voor de topping:

  • vijf flinke volle eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel biologische erythritol
  • water
  • amandelschaafsel
  • kokos snippers
  • pistachenoten, ongezouten en ongebrand

IMG_2876

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet de vorm licht in met kokosolie. Roer alle ingrediënten voor de eerste laag in een kom samen, voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort in de vorm en verdeel.

IMG_2873

Roer alle ingrediënten voor de tweede laag in een kom door elkaar, voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort op het beslag in de vorm en verdeel. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_2878

Maak een glazuur van de stevia, cacaopoeder en beetjes water. Besmeer de bovenkant van de tulband met het glazuur en garneer af met de pistachenoten, amandelschaafsel en kokossnippers.

IMG_2874 IMG_2872

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *