Willempies

Nederland houdt van oranje! Deze willempies zijn extra feestelijk op feestdagen als koningsdag, of als we weer gaan voor de wereldbeker! Of nou ja….eigenlijk smaken ze altijd wel! Maak ze zelf maar!

SAM_1010

De willempies zijn glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde en andere zogenaamde gezonde suikers, en hebben een heerlijke krokante bite! De korst is gemaakt met chufameel. Heb je geen chufameel? Dan kun je ook amandelmeel, hazelnootmeel, lupinemeel of bruine teffmeel gebruiken. Meukvrij genieten dus!

SAM_1008

Dit heb je nodig:

( voor de korst )

  • 150 gram chufameel of andere meel ( zie toelichting hierboven)
  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • een snufje vanille bourbon ( optioneel)
  • twee flinke eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten
  • twee tot drie eetlepels warm water
  • een vers ei

Voor de banket-room:

  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • 180 gram volkoren boekweitmeel of ander glutenvrij meel
  • een halve theelepel vanille bourbon
  • 400 ml havermelk of andere melkvervanger
  • drie eidooiers

Voor de topping:

SAM_1009

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de korst in een kom stevig door elkaar. Stort de deegbal op de plaat en rol met een deegroller zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe krokanter! Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren.

Doe de helft van de melk in een pan. Roer de rest van de ingrediënten voor de room met de garde goed door elkaar. Zet de melk op het vuur en breng aan de kook. Zodra de melk begint te koken, deze bij het papje roeren. Schenk alles weer terug in de pan en zet terug op het vuur, terwijl je met de garde blijft roeren. Zodra de room is ingedikt tot jouw gewenste dikte, de pan van het vuur halen en ongeveer een minuut stevig blijven roeren. Dek de pan af met een stukje plastic folie en laat afkoelen.

SAM_1007

Snij vierkante gelijke stukken uit de plak. Vul een spuitzak met room, en spuit steeds een stukje vol, en druk een ander stuk er voorzichtig op. Maak een stevig glazuur door steeds wat kleine beetjes wortelpuree of sap toe te voegen aan de poedersuiker. Glaceer de willempies met het glazuur. Spuit een streep overdwars met de room, en garneer met kokosrasp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *