Yakonstroop koekjes

Heerlijke koekjes met een vulling en topping van yakonstroop. Dit kun je zelf maken, maar het is vrij lastig ( nog..) om yakonknollen te vinden. Er zijn maar weinig biowinkels die deze aanbieden. Je kunt gelukkig wel goed slagen betreft biologische rauwe yakonstroop. Deze vind je inmiddels steeds meer in de biowinkel.

SAM_5139-1200x800

Een heel goed merk is LIFEFOOD. Deze garanderen 100`% rauw, 100% biologisch en puur. Een potje van 170 gram is niet goedkoop. De prijs ligt zo rond de 8/9 euro. Maar je kunt het zeer spaarzaam gebruiken, omdat deze stroop een goede zoetkracht heeft en zeer uitgesproken van smaak is. Je kunt alles over yakon en deze stroop lezen in mijn review .  Wil je meer lezen over yakon? Klik hier. 

SAM_5143-1200x800

De stroop kun je ter vervanging gebruiken voor andere stropen en honing. Lekker over poffertjes en pannenkoeken, maar ook heerlijk op brood, en ….tussen deze heerlijke koekjes!

SAM_1122

Zeer eenvoudig om te maken. Ze zijn extra lekker gemaakt met een beetje kaneelsuiker. Dit maak je, door 100 gram erythritol suiker te vermengen met anderhalve eetlepel ceylon kaneelpoeder. De koeken hebben een crunchy bite dankzij de kasha. Kasha zijn geroosterde boekweit korrels. Dit kun je in de biowinkel kopen. Kun je dit nergens vinden, dan kun je ook 50 gram boekweit korrels in de koekenpan roosteren.

Dit heb je nodig:

  • 175 gram havermout
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram kasha ( geroosterde boekweitkorrels, verkrijgbaar in de biowinkel)
  • 60 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd in de vijzel
  • een groot ei of twee kleine eieren
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een snufje vanille bourbon
  • anderhalve eetlepel koek of speculaas kruiden
  • 200-250 ml warm water
  • Voor de vulling en topping:
  • yakon stroop
  • kaneelsuiker ( zie toelichting hierboven) optioneel

SAM_1124

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediuenten voor de koekjes in een kom stevig door elkaar. Stort op de bakplaat en rol uit tot een dikke plak van ongeveer anderhalve centimeter dikte. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de koekjes worden. Steek met een kleine ronde uitsteker ronde koekjes in de plak. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_1121

Schep steeds een beetje yakonstroop op een koekje en druk er een ander koekje op. Besmeer de bovenste kanten van de koekjes licht met yakonstroop en strooi er wat kaneelsuiker op. SMULLEN MAAR!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *