Zoete Vegan omelet

Als je een veganist vraagt wat hij of zij het meest missen, dan horen we vaak eieren. Eieren zijn erg lekker en gezond, maar een ” no-go” voor vele veganisten. Sommigen zien het zelfs als ” menstruatie van de kip” of ” brute abortus” van een kuiken. Of we zo ver moeten gaan in de beleving vraag ik mij een beetje af, maar we moeten deze opvattingen uiteraard respecteren.

Tja, dan ben je fanatiek veganist geworden, toch kun je je eitje in de morgen ontzettend missen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg inventieve mensen op de wereld gezet om lekkere veganistische varianten te bedenken op het eitje. Internet staat inmiddels ( dankzij de populariteit van het veganisme) bommetje vol met producten en recepten om ei-vervangers te maken. De meeste producten komen helaas niet echt bij de echte ei-smaak, maar ik heb toch een soort ” toverformule” gevonden waarmee je de lekkerste veganistische omeletten kunt bakken met de echte ei-smaak! Het ” geheime ingrediënt” is KALA NAMAK. Klik HIER om alles over dit bijzondere  natuurlijke zout te lezen

Mijn omelet mix meng je in nog geen minuut in elkaar en daarna is het een kwestie van een papje maken met wat omelet mix en water en de omelet zoals je gewend bent in de pan bakken. KLIK HIER voor mijn uitgebreide recept en uitleg van de omelet mix . Je kunt een grote voorraadpot vullen, zodat je even vooruit kunt. Een omelet maken in de morgen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Daarnaast is het een poeder die je lang kunt bewaren. Als je wel eieren eet, kan de omelet mix een uitkomst zijn als je bent vergeten om eieren te kopen. Altijd eieren achter de hand dus!

De omelet mix biedt vele mogelijkheden. Je kunt het niet alleen gebruiken om omeletten mee te bakken, je kunt het ook ter vervanging voor eieren in baksels en gerechten gebruiken, Sinds ik dit heb ontdekt maak ik dagelijks omeletten. Deze zoete variant is heerlijk als lunch! Je kunt ieder gewenst stukje ( of meerdere) fruit gebruiken, en ook maakt het niets uit of je diepvries fruit gebruikt of vers.

Dit heb je nodig:

( voor een omelet)

  • vier flinke eetlepels omelet mix + vier tot vijf eetlepels water
  • 5-8 druppels stevia druppels , smaak naar keuze
  • 100 gram vers of diepvriesfruit ( bijvoorbeeld mango, papaya, zacht fruit enz)
  • optioneel: vanille bourbon

Zo maak je het:

Maak een papje van de omeletmix met het water en de steviadruppels, het moet licht vloeibaar zijn. Laat een klein erwtje zuivere kokosolie in de pan smelten, en giet de mix in de pan. Verdeel het fruit over de omelet en bak de omelet goudbruin. Eventueel nog wat bestrooien met vanille bourbon.

 

 

 

 

Een reactie op “Zoete Vegan omelet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *