Aardbei taart
Aardbeien….ik vind ze verrukkelijk. Zodra het aardbei-seizoen is gestart begin ik al meteen te hamsteren. Ik sla een fikse voorraad in om in te vriezen zodat ik nog maanden nadat de laatste aardbeien van het seizoen worden verkocht, van verse aardbeien kan genieten. En uiteraard bak ik er ook veel mee! Deze aardbeitaart is onweerstaanbaar door de heerlijke topping!
Dit heb je nodig:
Voor de taart:
- twee bananen, gepureerd
- 300 gram verse Hollandse aardbeien, kroontjes verwijderd, gepureerd
- 200 gram verse Hollandse aardbeien, in kleine stukjes gesneden
- 200 gram boekweitmeel
- 200 gram noten-zadenmix meel
- anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
Voor de topping:
- 150 gram verse Hollandse aardbeien in kleine stukjes gesneden
- een kopje rode bessen
- vijf/8 bramen
- twee eieren
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- een theelepel groene stevia
- een eetlepel vanille bourbon
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een ronde hoge springvorm in met kokosolie en bekleed vervolgens met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart, behalve de stukjes aardbei, goed door elkaar tot een stevige massa. Spatel de stukjes aardbeien erdoor. Stort de massa in de vorm, en verdeel.
Maak de topping door de eieren los te kloppen, en de rest van de ingrediënten toe te voegen. Schenk de topping uit over de massa in de vorm, verdeel gelijkmatig. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Tip: je kunt uiteraard allerlei ander soorten vers fruit gebruiken!