bananen koeken

Oeh, wat zijn deze koeken lekker! Ze zijn met weinig ingrediënten te maken in een handomdraai! Ik heb voor de koeken een speciale koeken-tray gebruikt. Je kunt ook een cupcake tray gebruiken. Heb je geen tray? Dan kun je er ook met de hand ronde koeken van maken, en deze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.

sam_9491

Dit heb je nodig:

  • 100 gram havermout ( droog)
  • 150 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 15 gram bakpoeder
  • twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
  • een halve banaan
  • 200 ml water

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet de vormpjes van de tray goed in met echte kokosolie of wat avocado olie. Maal alle ingrediënten voor de koeken in de keukenmachine of de hoge snelheidsblender ( A.K.A de knappert ) tot een fijne massa. Vul de vormpjes in de tray. Maal de banaan en johannes broodpitmeel in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep op iedere koek een laagje banaanpuree. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_9490 sam_9489

 

4 Reacties op “bananen koeken

  1. Wat leuk om op je blog rond te neuzen, Monique! Interessant om te lezen en je doet erg veel. Ik hou ook erg veel van bakken met bijzondere meelsoorten.
    Een succesvol blogjaar wenst je collegablogster Inostrate!

  2. Ik geniet van de blog, je recepten en je kritische berichten.
    Deze keer heb ik een vraag:
    Ik zou graag bakbananenmeel willen gebruiken.
    Hoe kan ik dit recept aanpassen?

    • hai!
      Nee dat gaat niet. Bakbananen zijn erg anders van strucyuur. Voor dit recept zijn echt gewone bananen nodig. Succes en warme groet!

  3. Hi Monique, kunnen de koeken in de airfryer (Montana) gemaakt worden en zo ja? Hoe lang?
    Groetjes, Conny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *