Bieten-geitenkaastaart

IMG_1528

Je houdt ervan, of niet. Er lijkt geen gulden middenweg te zijn als het aankomt op bieten. Ze hebben een uitgesproken ” aardse” smaak waar je van moet houden. Ik hou ervan 😉 Ik eet iedere dag verse rauwe biet door mijn puree. Ik vind het heerlijk, die aardse smaak. Bieten zijn bovendien knetter-gezond.  Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en…niet duur.

SAM_7130-768x1152

Bieten zijn sterk. Daarom hebben ze zeer weinig tot geen bestrijdingsmiddelen nodig en worden in supermarkten biologische bieten verkocht ( let op: dit verschilt per supermarkt) In de biowinkel kun je ze nog met blad kopen. ( zie foto hierboven) Het blad kun je ook eten. Je kunt het bijvoorbeeld koken .

Bieten zijn, dankzij de specifieke smaak, goed te combineren met andere uitgesproken smaken. Zoals geitenkaas. Ik vind deze combinatie echt verrukkelijk. In deze taart komen de smaken goed tot zijn recht in samenzwang met de zoete bodem. Het lijkt een beetje vreemd, maar probeer hem maar eens! Je zult verrast zijn!

IMG_1530

Dit heb je nodig:

  • drie/vier middelgrote rode bieten, in kleine blokjes gesneden, kort beetgaar gekookt, uitgelekt
  • 4 gram Agar Agar
  • 150 gram bio-dynamische geitenkaas ( zacht, spread of in rolletje)

Voor de bodem:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een vol koffiekopje cacaonibs
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde vorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom stevig door elkaar, voeg steeds kleine beetjes water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort de massa in de vorm en verdeel, druk stevig aan.

IMG_1531

Roer de geitenkaas en de Agar door de bieten-blokjes. Stort de massa op de bodem en druk dit stevig aan. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

IMG_1529

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *