Chocolade yoghurt taart

Soms maak ik echte toppers. Dan heb ik een leuk recept in mijn hoofd,  voer dit uit en blijkt een schot in de roos. Dit is weer zo’n top-recept. Omdat ik zelf wel biologisch/dynamische zuivel ( yoghurt en kwark) geniet, maar er niet mee werk, zijn het echt uitzonderingen, als ik iets met zuivelproducten ontwikkel. Toch merk ik vaak, dat daar juist ook waanzinnig veel behoefte aan is. Er zijn heel veel meukvrije mensen die net als ik biologisch/dynamische zuivel genieten. Daarom maak ik dit soort uitstapjes. Af en toe wil ik ook deze grote groep mensen verwennen met een heerlijk recept!

1171_1

Ik heb voor dit recept biologische Griekse yoghurt uit de biowinkel gebruikt. Het merk ” WEERRIBBEN”  is bijvoorbeeld een zeer goed kwaliteitsmerk. Kun je geen biologische Griekse yoghurt vinden? Dan is deze variant uit de supermarkt ook geschikt:

AHI_434d50323233353433_1_LowRes_JPG

Je kunt zelf bepalen of je 0% Griekse yoghurt  kiest ( is slanker) of de volle variant ( tenminste 10% vet) De volvette geeft een  romige smaak, maar de 0% heeft ook een erg lekkere smaak. Het is dus waar je zelf graag voor kiest.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 100 gram chufameel of amandelmeel of hazelnootmeel ( ik heb chufameel gebruikt)
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • een groot ei
  • twee flinke eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder of rauwe cacaopoeder ( ik heb magere cacaopoeder gebruikt)
  • een theelepel vanille bourbon
  • een theelepel ceylon kaneelpoeder
  • 225 ml warm water

Voor de topping:

  • 450 gram biologische Griekse yoghurt ( ik heb 10% vet gebruikt)
  • 2 gram Agar Agar
  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra

SAM_1569

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm ( 20 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de boden in een kom stevig en goed door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, ietsje meer water toevoegen. Het moet een smeuïge massa worden.  Stort de massa in de bakvorm en tik de vorm enkele keren stevig aan op het aanrecht, zodat de massa goed is verdeeld.

SAM_1570

Roer alle ingrediënten voor de topping stevig door elkaar. Stort op de bodem en verdeel. Tik nog enkele keren opnieuw aan op het aanrecht. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat lange tijd goed koud afkoelen, zodat de topping stijf wordt.

SAM_1572

 

 

6 Reacties op “Chocolade yoghurt taart

    • chufameel…kijk in het artikel en klik op het linkje.

  1. ik zie nu al in een aantal gerechten staan “Havermout (droog)”… is niet alle havermout droog dan? en bedoel je dan “tot meel vermalen” ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *