Curry saus

Kennis B. is een echte currysaus-verslaafde. Iedere dag staat de curry fles op tafel. En alhoewel ik haar meerdere malen erop heb geattendeerd dat deze flessen extreem veel suiker bevatten, ze kan er niet vanaf blijven. Dit inspireerde mij weer, om een variant te maken die zij net zo lekker vond. Ik heb verschillende recepten gemaakt, en haar laten proeven. Haar kritische oordelen waren niet van de lucht. Vies vond ze het niet, maar…. het haalde het niet bij de ( E621 + suiker) smaak van haar geliefde merk currysaus.

SAM_4572

Na maandenlang testen en laten keuren, is het mij dan toch gelukt om B. te verleiden om zelf haar currysaus te gaan maken! En wel met dit heel simpele recept!  Het grappige is, dat B. nu niets anders meer wil 😉 Hoe leuk is dat!

Dit heb je nodig:

  • vijf grote biologische vleestomaten, gekookt en gepeld
  • anderhalve eetlepel stevia kristal sweet Xtra + een eetlepel erythritol suiker
  • twee flinke eetlepels currypoeder ( biowinkel)
  • een eetlepel kerrie masala
  • twee eetlepels ras el hanout kruiden
  • 300 ml water
  • een flinke eetlepel kashameel of een eetlepel biologische maïzena
  • een scheutje Teriyaki saus ( biowinkel)
  • een snufje keltisch zeezut

Zo maak je het:

Doe alle ingedriënten behalve het kashameel in een gietijzeren pannetje en breng aan de kook. Pureer met de staafmixer de tomaten fijn. Zodra de massa kookt, het meel toevoegen en blijven roeren tot de massa op de gewenste dikte is ingedikt. Wil je een wat dikkere saus, voeg dan wat extra meel toe. Giet over in een glazen pot en laat afkoel;en.

SAM_4572

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *