Frisse komkommerspread

Ik ben niet dol op komkommer, maar op zijn tijd vind ik het erg lekker. Met komkommer kun je veel meer dan je denkt. Alhoewel het voor het grootste gedeelte uit water bestaat en weinig echte voedingswaarde heeft, is het toch een zeer fijne aanvulling op je gezonde voeding. Het bevat amper calorieën maar vult enorm dankzij het vocht. Meer lezen over komkommers? Klik hier. 

SAM_1664

Wat wel een significant verschil maakt, is biologisch en niet biologisch. Niet biologische komkommers zijn eigenlijk ook waterbommetjes, zonder smaak. Biologische komkommers bevatten nog enigszins wat vruchtvlees. Daardoor zijn ze rijker van smaak en beter te verwerken in gerechten. Nog beter zijn de zogenoemde OERKOMKOMMERS. Klik hier, om alles over deze bijzondere komkommers te weten te komen.

SAM_1668

Met verrassend weinig ingrediënten ( drie om precies te zijn) kun je een waanzinnig lekkere spread maken met komkommer als basis. De spread is geschikt als broodbeleg, als garnering op een toastje, of lekker uit de pot lepelen! Je kunt de spread ook perfect gebruiken als vulling of topping op taart, cake en gebak. De mogelijkheden zijn oneindig en dat met maar drie hele simpele ingrediënten die je overal kunt kopen!

Dit heb je nodig:

  • een halve biologische komkommer, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
  • 15 druppels greensweet-stevia chocolade ( andere smaak kan natuurlijk ook!)
  • 50 gram havermout ( droog)
  • een heel klein beetje warm water ( indien nodig)

SAM_1666

Zo maak je het:

Maal in de keukenmachine alle ingrediënten tot een smeuïge massa. Als alles wat te droog blijft, ietsje meer water toevoegen. Sommige komkommers bevatten minder of juist meer water dan de andere. Proef of de spread prettig op smaak is, zo niet, nog wat stevia toevoegen. Bewaar de spread in een afgesloten potje buiten de koelkast bij een buitentemperatuur tot 20 graden, bewaar anders in de koelkastdeur van je koelkast. Maximaal een maand tot anderhalve maand houdbaar.

SAM_1667

Super lekker op een gierst wafel of een amarant wafel! Deze wafels kun je kopen in de biowinkel.

 

 

Een reactie op “Frisse komkommerspread

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *