Mango rotsen
Zoek je iets simpels? Dan zijn deze mango rotsen ideaal. Ze zijn in een handomdraai klaar te maken, en bevatten weinig ingrediënten. Heerlijk om mee te geven naar school, werk of voor na het sporten.
Dit heb je nodig:
- een kleine mango, geschild en in stukken gesneden
- 250 gram havermout ( droog)
- 100-120 ml water
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een theelepel vanille bourbon of merg uit een vanillepeul
- optioneel: enkele druppels Greensweet-stevia ( ik heb de amandelsmaak gebruikt)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten behalve de mango-stukjes, in een kom goed door elkaar. Als alles wat te droog blijft, een beetje extra water toevoegen. Gooi de mangostukjes in het mengsel en roer goed. Laat dit kort even staan. Schep steeds wat stukjes mango gedrenkt in havermout op de bakplaat. Bak de rotsen in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.