Mo’s ” slavinkjes” ( vegan)

Slavinken, gehakt gerold in spek, zijn enorm populair in Nederland. Ik bedacht enkele jaren geleden mijn eigen vegetarische variant die ik regelmatig maak als onderdeel bij de warme maaltijd, maar ook als snack tussendoor!  Dit recept geeft drie slavinkjes.

Dit heb je nodig:

  • een courgette, gewassen en in de schil
  • 200 gram tempeh
  • twee eetlepels Monique’s Meukvrije veggiekruiden of andere kruiden naar keuze
  • een halve prei, in stukjes
  • een verse teen rauwe knoflook, gesnipperd
  • een ui, gesnipperd
  • een kleine wortel, in kleine stukjes
  • een  scheutje tamarisaus

SAM_9685

Zo maak je het:

Doe de tamarisaus in een kom. Schaaf met een kaasschaaf mooie plakken van de courgette. Marineer de plakken in de tamari. Maal alle andere ingrediuenten in de keukenmachine tot een fijne, maar stevige massa. Rol steeds wat gehakt in een rolletje en rol daar omheen de courgetteplakjes. Laat wat avocado olie, of koolzaadolie of kokosolie in een pan smelten, en bak de vinkjes om en om gaar en goudbruin.

 

SAM_9687

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *