Pecan rotsen

Ik ben dol op pecannoten. Dat is absoluut mijn grootste favoriet als het komt op noten. Ik eet ze dan ook dagelijks. Je kunt ze ook goed verwerken in baksels, omdat de heerlijke smaak allerlei baksels een uniek tintje geeft. Deze rotsen bedacht ik een poosje geleden. Ze zijn niet moeilijk om te maken, bevatten maar vier ingrediënten en zijn echt on-weer-staan-baar lekker! Ze lijken een beetje op gevulde koeken, alleen is de amandelspijs vervangen met pecannoten in het midden 😉  Geloof je mij niet? Maak ze dan snel maar eens!

SAM_9609

Ik maak gebruik van 100% glutenvrij havermout. Dit vind ik niet alleen van veel betere kwaliteit ( de granen zijn grover vermalen dankzij molenstenen) maar het is ook echt opmerkelijk beter van smaak. Om 100% glutenvrij te kunnen waarborgen wordt glutenvrije havermout afzonderlijk geproduceerd wat meer zorg en aandacht vraagt. Zo worden er geen andere ( graan) producten geproduceerd in een ruimte waar glutenvrij gewerkt moet worden en zijn de hygiëne regels wat strikter. Er wordt erg vaak gekozen voor biologische haver. Dit heeft ook zo zijn voorsprong in smaak. Je kunt de havermout die ik gebruik vinden in veel biowinkels en Marqt filialen, en bestellen via Lisa’s choice.  Heb je geen bezwaren tegen sporen van gluten, dan kun je ook voor biologische havermout kiezen.

SAM_9610

100% glutenvrij: betere korrel, betere smaak, meestal 100% biologisch.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pecannoten + 50 gram extra voor de vulling + garnering
  • 150 gram havermout ( droog)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra 
  • 100-125 ml water of havermelk 9 of andere melkvervanger)

SAM_9605

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten behalve de extra 50 gram pecannoten)  in de keukenmachine tot een fijne massa, als de massa te loskorrelig blijft ietsje meer water/melk toevoegen, maar pas op dat je alles niet te nat maakt. Maak vier platte koeken en leg deze op de bakplaat. Verdeel de 50 gram pecannoten over het deeg en maak opnieuw een platte koek, leg deze op de laag pecannoten en sluit alles netjes op elkaar aan zodat er een rots ontstaat. Druk in het midden een pecannoot. Bak de rotsen in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf GOED controleren. De rotsen moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen.

SAM_9606 SAM_9608

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *