Peultjes taartje

Huh? een taart van peultjes? Jazeker! Peultjes zijn van nature lekker mild zoet van smaak, wat het een ideale gast maakt voor taart! Samen met wat andere lekkere groenten als biet, en edamame, geeft dit taartje een zeer bijzondere smaak. Samen met wat zoet fruit krijgt dit taartje een zoete smaak.  Onder de uitdrukking ” een beetje vreemd, maar onwijs lekker” kun je dit taartje zeker scharen! Probeer hem gewoon eens uit, dan begrijp je wat ik bedoel 😉

Dit heb je nodig:

  • 250 gram peultjes, gekookt en afgegoten
  • 200 gram ( liefst biologische) edamame, gekookt en uit de peulen gedopt
  • een grote chioggia biet, gekookt en in stukjes*
  • twee grote bananen, in stukken
  • een peer, gewassen en in de schil, in stukken ( harde kernen verwijderen)
  • een grote appel, gewassen en in de schil, in stukken ( harde kernen en pitten verwijderen)
  • 200 gram volkoren boekweit
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder

 

chioggia biet

* chioggis bieten. Verkrijgbaar in de biowinkel. Je kunt uiteraard ook gewone rode biet gebruiken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, en vet een ronde lage vorm in met kokosolie, bekleed de boden met bakpapier. Pureer de banaan, appel en peer tot een gladde massa in de keukenmachine. Stort de massa in een grote kom. Maal vervolgens de peulen, edamame en biet fijn in de keukenmachine, voeg de puree toe aan de fruitpuree. Roer het meel en bakpoeder erdoor. Stort het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2680

TIP: je kunt er allerlei lekkere kruiden en specerijen aan toevoegen om de taart iets pittiger in plaats van vooral zoet te maken! Denk aan milde zoete kruiden/specerijen als kerrie masala, kruidnagelpoeder, koek-speculaaskruiden, en ceylon kaneelpoeder.

SAM_2681

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *