Raw mini bars

Onweerstaanbaar lekker, zo gepiept en 100% raw en vegan!  De bars zijn gemaakt met gedroogde biologische vijgen. Deze bevatten natuurlijke suikers, die van invloed zijn op de bloedsuikerspiegel. Meer over vijgen kun je hier lezen.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 50 gram gemengde noten, zaden en pitten ( bijvoorbeeld cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, walnoten)

Voor de garnering:

  • een half kopje gojibessen, geweekt en uitgelekt
  • vier eetlepels amandelschaafsel
  • een kopje  kokosrasp

Zo maak je het:

Pureer in de keukenmachine de vijgen, pompoenpitten en de notenmix tot een stevige massa. Meng alles voor de garnering door elkaar in een kom. Pak steeds een beetje van de vijgenmassa, en knijp dit samen tot een rolletje. Haal het rolletje door het mengsel en knijp alles goed samen, boetseer er leuke vierkante reepjes van.

SAM_5966

Gebruik liefst bruin bakpapier om de reepjes te verpakken, dit geeft een leuk effect 😉

SAM_5964

Bewaar de reepjes op een schaaltje op kamertemperatuur. Je kunt ze ongeveer 8-10 dagen bewaren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *