Raw vegan ” slagroom” gebakjes

Deze verrukkelijke gebakjes zijn binnen nog geen 10 minuten gemaakt. Daarnaast zijn ze knettergezond! Ze hebben een vrolijke groene toef room. Dit is gemaakt met….zeekraal! Bij puur toeval ontdekte ik, dat je met zeekraal heerlijke “ aquafaba” kunt maken. Het schuim blijft lang stevig, zodat je het perfect als vervanging kunt gebruiken voor room/slagroom!

Dit heb je nodig:

Voor de gebakjes:

  • een half rijpe avocado
  • een banaan
  • 100 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten + twee eetlepels zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad

Voor de room:

  • een flink handje zeekraal
  • 150 ml water
  • 10 druppels stevia ( ik heb de amandelsmaak gebruikt)

Om te garneren ( optioneel)

Zo maak je het:

Zet 5/6 papieren vormpjes klaar. Pureer in de keukenmachine de avocado, banaan, de 50 gram zonnebloempitten, en de pompoenpitten tot een stevige massa.Spatel de twee eetlepels zonnebloempitten en lijnzaad erdoor.  Schep de vormpjes vol met de massa.

SAM_5996

Doe de zeekraal, het water en de stevia in de blender en maal dit net zo lang tot er een stevig room ontstaat. Laat de room ongeveer 2 minuten naar beneden zakken, de room wordt vanzelf wat vaster. Schep toefjes van de room op de gebakjes, en garneer met verkruimelde groentechips.

SAM_5997

 

Een reactie op “Raw vegan ” slagroom” gebakjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *